CARTE DE RETETE

August 29, 2011

Frittata cu sunca si ardei

Am vazut reteta aceasta pe blogul lui Edith si mi s-a parut o idee foarte interesanta, cum sunt amatoare de chestii simple si de efect in weekend. Evident ca nu m-am putut abtine sa nu transform reteta si a iesit ce vedeti mai jos. Este o bunatate, trebuie sa o incercati!


Ingrediente (4 portii):
4 oua
150g sunca cubulete
4 linguri faina
3 linguri ulei masline
150g cascaval ras (eu am pus cheddar)
150g ciuperci felii
Un ardei gras taiat jumate cubulete, jumate fasii
Un ardei iute tocat marunt (daca va place picant)
2 lingur ketchup sau rosii la conserva cum am pus eu
O lingurita busuioc
3 linguri smantana
2 linguri porumb
100g cascaval ras pentru ornat

Mod de pregatire:
Se incinge bine cuptorul la 200 de grade. Se bat bine ouale. 


Se adauga faina si uleiul si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Se adauga smantana. 


Se amesteca in compozitie ardeii cubulete, ciupercile (lasand cateva deoparte pentru ornat), porumbul, sunca, ardeiul iute, ketchup-ul sau rosiile din conserva. 




Se adauga busuiocul si se potriveste de sare si piper. 


Se orneaza cu ciuperci si ardei gras. 


Se baga la cuptor intr-o tava rotunda sau de care preferati, de 26cm, tapetata cu ulei si faina. Se lasa 20 de minute, se scoate si se pune cascaval ras apoi se mai lasa inca 10 minute in cuptor.

Serviti cat este cald.




4 comments:

  1. Am facut-o ieri...a iesit foarte buna!!!!! (cu exceptia ca eu nu am pus ciuperci, ca nu-mi plac:)

    ReplyDelete
  2. Ma bucur tare mult ca ti-a iesit buna. si mie imi place si e si simplu de facut:)

    ReplyDelete
  3. ffff buna si o putem face in atatea combinatii , imi place !!! ... chiar am facut si eu sambata care tocmai a trecut ;)..

    ReplyDelete
  4. Foarte buna , iar prezentarea te face sa o mananci cu ochii.

    ReplyDelete