April 9, 2011

 
Saptamana trecuta am fost in Venetia pentru doua zile, unde m-am delectat cu cele mai bune paste pe care le-am mancat vreodata. Atat de simple, dar atat de memorabile! Am venit acasa cu pungi de paste, printre care si acestea pe care vi le prezint acum. Sunt din grau si rosii seci, in forma de inimoara, mai mare dragul sa le privesti.  Sosul cu pui este o adaptare a sosului Aurora dintr-o carte facuta cadou de draga mea Andreea, careia ii multumesc inca o data;)
Ingrediente (4 portii):
300g paste 
Jumatate piept pui

100g hasme tocate
2 catei usturoi tocati
2 linguri ulei masline
O ceasca vin alb sec
O frunza dafin
Coaja de la o lamaie mica
O lingurita cimbru si rozmarin
4 rosii
O ceasca smantana
O ceasca parmezan ras
O lingura de patrunjel tocat, busuioc, oregano
Sare, piper

Mod de pregatire:
Puneti pastele la fiert comform instructiunilor de pe pachet, scurgeti si lasati deoparte.
Intr-o tigaie incingeti uleiul, adaugati ceapa si usturoiul, amestecand pana se rumenesc putin. Adaugati puiul dat intr-un clocot in prealabil, taiat bucatele. Amestecati pana se rumeneste.
Adaugati vinul, coaja de lamaie rasa, cimbrul, rozmarinul si foaia de dafin. Fierbeti fara capac pana cand compozitia incepe sa scada.
Intr-o oala cu apa fierbinte, lasati rosiile pentru 3 minute, taiate in forma de cruce la coada. Scurgeti apa, lasati-le sub un jet de apa rece, apoi decojiti-le, scoateti samburii si taiati-le marunt.
In sosul de carne adaugati smantana, amestecati bine pana se ingroasa. Adaugati rosiile, condimentati. Lasati pana se ingroasa, adaugati spaghetele, patrunjelul, busuiocul si oregano, amestecati bine. Luati de pe foc, serviti cald, cu parmezan presarat deasupra.
 

0 comentarii:

Post a Comment