Cele mai apreciate bucate de cate invitatii mei. Adevarul este ca am avut ceva emotii din moment ce nu se lipeau deloc si mi-era teama sa nu curga toata carnea in tava, dar au stat cuminti, la locul lor, nu le-am facut prea subtiri si am avut un aluat fabulos! Niciodata nu am mai gasit o coca atat de crocanta si pufoasa in acelasi timp, cu asa elasticitate si .. am multe cuvinte de lauda. Sunt extraordinar de bune, va recomand sa le pregatiti, va veti linge pe degete la propriu!
CARTE DE RETETE
▼
February 28, 2011
Biscuiti din parmezan si chilli
Cand am scos prima transa din cuptor, eram foarte curioasa sa vad ce gust vor avea. Mi s-au topit in gura si nu mai conteneam sa iau din tava desi erau special pentru invitati, atat de gustosi erau! Coca este la fel de frageda ca cea de patiserie din comert iar combinatia cu parmezanul este de-a dreptul mortala! De departe preferatii mei! Ii puteti servi cu orice, singurei, cu sosuri, in loc de paine, sunt nemaipomeniti! Va recomand sa ii mancati cand sunt fierbinti.
Croissant cu branza, cartofi si susan
O alternativa foarte sanatoasa si usor de pregatit la aperitivele din comert. Incercati aceste cornulete cu care va puteti rasfata invitatii si familia. Branza albastra da un gust savuros :)
Salata de paste cu ton
O salata aperitiv extraordinara in care sosul face toata diferenta iar lima este cireasa de pe tort. Fiti pregatiti sa faceti extra portii pentru ca sigur se va mai cere!
Sos Picada
Un sos spaniol care merge incredibil de bine cu crackers si pui. Mie imi aduce a sos oriental datorita combinatiei de usturoi cu castraveti murati, este destul de intens, asa ca mai bine puneti mai putini catei de usturoi si completati dupa preferinte.
Sote de ciuperci
As pune ciuperci in orice daca as putea, asa de mult imi plac! Iar cand aveti un party sunt tocmai potrivite pentru ca merg cu orice!
Salsa
Am mai pregatit acest sos care merge de minune cu chipsuri din cartofi si multe alte aperitive, dar abia acum am vazut ca nu am postat reteta. Enjoy!
February 24, 2011
Biscuiti cu migdale si ciocolata
Pentru ca este ziua mea astazi, am decis sa pregatesc acesti biscuiti deliciosi pentru familie, inainte de marea petrecere de duminica pentru care ma voi inchide in "laborator" toata sambata. Rezultatele le veti vedea probabil, luni:) Dar sa va spun despre acesti biscuiti. Coca se intareste destul de repede in cuptor in functie de dimensiunea pe care o alegeti, eu i-am facut destul de plati si micuti, in forma de inimioara (m-am jucat cu o ustensila achizitonata recent) si i-am tinut in jur de 10 minute la cuptor, care era destul de incins de la celelalte preparate pe care le-ati vazut mai jos. Sunt foarte buni in combinatie cu sosul de ciocolata de care nu ma mai pot desparti. Ce mai asteptati, nu ati framantat coca deja?:)
February 23, 2011
Feta cu chimen si lamaie
Faceti acest aperitiv atunci cand aveti musafiri sau pur si simplu vreti sa va rasfatati cei dragi, cu banala branza imbracata de sarbatoare. Lamaia si chimenul fac casa buna impreuna cu branza.
Salata turceasca de rosii si ardei gras
Incercati aceasta salata cu aripioare de pui crocante, este exceptionala, coriandru se simte usor, da savoare si greutate. Eu am mancat aproape tot bolul, atat de mult mi-a placut! Puteti sa il incercati cu multe alte feluri pe baza de carne.
Aripioare de pui cu chimen si lamaie
Incercati acest fel principal foarte usor de pregatit; aripioarele devin crocante in combinatie cu mierea si vor capata un gust deosebit.
Empanadas cu praz si pastrama
Ador bucataria spaniola, iar aceste empanade sunt specifice acestei gastronomii. Pregatesc placintelele de fiecare data cand am ocazia, sunt nemaipomenit de bune, iar praful de curry ii da toata savoarea. Trebuie incercate!
February 21, 2011
Placinta taraneasca
Voiam sa pregatesc ceva usor astazi din lipsa de timp si cum aveam doar carne tocata in frigider iar chiftelute, perisoare am tot facut, am cautat o reteta noua si am dat peste aceasta pe www.bbcgoodfood.com. A iesit ceva demential, un gust absolut de colectie, cum ar spune o buna prietena; ceapa verde da toata savoarea acestui preparat pe care va incurajez sa il pregatiti. Pe deasupra, este si foarte aspectuos:)
February 20, 2011
Prajitura Lidia cu ciocolata
Am mancat prajitura aceasta de revelion, pregatita de mama unui bun prieten, tanti Lidia. Am botezat prajitura dupa numele dansei, evident pentru ca a facut-o combinand mai multe retete, ajungand la o superbitate de prajitura. Se topeste in gura, blatul este pufos si foarte rapid de facut, iar crema de ciocolata mai mult decat savuroasa. Eu m-am indragostit subit de aceasta prajitura si am avut ceva emotii pregatind-o pentru ca e destul de migaloasa. Daca aveti si rabdare 2 zile cat trebuie sa stea la odihna, nu veti regreta alegerea facuta.
February 17, 2011
Tiramisu cu cirese
Aveam cateva cirese in frigider si cum nu a trecut mult de cand am facut tiramisu si mi s-a lipit de inima la ce bun e, de fapt, desertul meu preferat.. am zis sa profit de ocazia cu ciresele si sa fac un nou tiramisu de data asta.. cu cirese. Am constatat ca fructele in Londra sunt oricum, dar nu fresh si naturale, dar decat deloc... un gust delicios, trebuie sa il incercati!
February 15, 2011
Tagliatelle cu creveti si scoici
Am pregatit aceasta reteta cu tagliatelle proaspete, cumparate (inca nu am o masina de facut paste, desi imi doresc) si s-a vazut diferenta. Iar faptul ca fierbe in sosul fructelor de mare, ii da un gust memorabil, suculent si savuros. Este un fel de mancare light, usor de preparat si unul dintre preferatele mele.
Tort meringue cu ciocolata si capsune
Pentru ca se apropie Valentine's day am zis sa fiu in ton cu sarbatoarea si sa pregatesc un tort mai deosebit. Am vrut initial sa fac Pavlova, dar pastrez pentru o alta ocazie si cum imi place bezeaua, am dat peste aceasta reteta. Folositi capsuni proaspete, de gradina, ale mele au fost crescute cred intr-o corporatie englezeasca, nu au avut zeama deloc. Un sfat, lasati zeama lor proprie in crema de mascaropone si insiropati blatul destul de serios, are tendinta sa absoarba foarte repede siropul. Si daca sunteti curajosi, puteti pune o crema de ciocolata peste blat, inainte de crema de mascarpone. Ii va da un gust deosebit. Am sa tin asta in minte pentru data viitoare. In concluzie, un tort deosebit pentru o ocazie deosebita!
Brownies din ciocolata cu lapte
Am cumparat zilele trecute forme de briose din silicon, micute si dragute, inimioare. Am asteptat o ocazie potrivita sa pregatesc ceva si cum Valentine's day bate la usa, a si sosit momentul oportun. Numai ca briose am tot facut... am descoperit aceasta reteta de negresa absolut delicioasa si atat de simplu de facut, incat va puteti invita copiii in bucatarie si ii puteti lasa singuri, cu siguranta va iesi o bunatate!
February 14, 2011
Focaccia cu cherry, busuioc si pancetta
Aveam o carte de bucate cu multe retete dintre care mi-a atras atentia aceasta. Dintotdeauna am fost fascinata de focaccia, de la aroma pana la consistenta pufoasa. Este foarte usor de pregatit, baconul se simte pregnant in combinatie cu busuiocul si rosiile, simplu perfect.
February 8, 2011
Cookies
Ingrediente:
115 g unt nesarat moale
100 g zahar alb
100 gr zahar brun
1 ou
1/2 lingurita praf de copt
1 esenta vanilie
190 gr faina
150 gr ciocolata neagra 70%
Mod de pregatire:
Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se simte zgrunturos.
Adaugam oul, apoi vanilia si praful de copt si amestecam iar foarte bine pana devine cremos.
Punem faina si omogenizam bine, apoi incorporam ciocolata maruntita cu cutitul, dar sa fie si bucati mai mari.
Pe o tava punem hartie de copt. Cu o lingurita, la distanta unele de altele, punem movilite in tava. Nu trebuie sa fie perfecte ca forma, se vor intinde in tava.
Se coc pentru 15 minute. Fursecuri vor fi un pic moi in centru si rumene doar pe margine. Chiar daca sunteti tentati sa-i lasati mai mult la cuptor, fiindca vi se par prea moi, nu faceti asta. Se scot fursecurile pe o farfurie lata, intr-un singur strat si se lasa la racit, ele se vor intari.
February 1, 2011
Spanish Tapas: Cartofi crocanti in sos picant
Ingrediente (4 portii):
1 kg cartofi taiati cubulete'
2 linguri ulei masline
O jumatate ceapa rosie taiata fin
2 catei de usturoi zdrobiti
3 linguri paprika dulce
Un sfert lingura piper cayenne
500g rosii curatate, decojite, fara samburi, taiate cubulete
O foaie de dafin
O lingurita zahar
200ml ulei
Mod de pregatire:
Incingeti bine uleiul si prajiti cartofii pana devin aurii. Scoateti si puneti deoparte pe o hartie de bucatarie.
Incalziti uleiul de masline si caliti ceapa 5 minute. Adaugati usturoiul, paprika, piperul si lasati 2 minute. Adaugati rosiile, foaia de dafin, zaharul si 80ml apa, lasati sa dea in clocot la foc mic, 20 minute.
Scoateti frunza si lasati la racit. Dati sosul la blender.
Inainte de servire mai prajiti cartofii inca 2 minute pentru extra crocant. Serviti cu sosul picant.