CARTE DE RETETE

February 23, 2011

Empanadas cu praz si pastrama





Ador bucataria spaniola, iar aceste empanade sunt specifice acestei gastronomii. Pregatesc placintelele de fiecare data cand am ocazia, sunt nemaipomenit de bune, iar praful de curry ii da toata savoarea. Trebuie incercate!





Ingrediente (12 buc.):
Pentru aluat:
300g faina
150g untura sau margarina moale
Un ou
O lingurita de sare

Pentru umplutura:
150g pastrama
Un praz lung
4-5 ciuperci
150g cascaval ras
3 linguri smantana
20g unt
Sare si piper
Un varf de curry
Un ou

Mod de preparare:
Amestecati bine toate ingredientele pentru aluat pana ce obtineti o compozitie omogena. Lasati aluatul sa se odihneasca timp de 20 de minute.
Taiati prazul rondele subtiri, apoi puneti-le la calit intr-o tigaie cu putin unt. Taiati ciupercile cubulete si adaugati-le peste praz. Taiati ceafa de porc in cubulete si adaugati-o peste praz.
Lasati tigaia la foc mic timp de 7 minute.
Preincalziti cuptorul la 210 grade. Luati tigaia de pe foc, adaugati smantana si cascavalul si amestecati bine.
La sfarsit, asezonati cu sare si piper dupa gust. Pentru un plus de savoare, puteti adauga si un praf de curry.
Etalati aluatul si decupati cercuri cu ajutorul unui bol cu un diametru de aproximativ 12 cm sau mai mici, in functie de preferinte. Umpleti apoi formele cu cateva lingurite din compozitia realizata mai sus, inchideti la capete si intepati pe margini cu o furculita.
Ungeti apoi fiecare forma cu un ou batut si introduceti in cuptor pana ce se rumenesc, in jur de 15 minute.
Se pot servi calde alaturi de salata verde.


No comments:

Post a Comment