CARTE DE RETETE

February 17, 2011

Tiramisu cu cirese


Aveam cateva cirese in frigider si cum nu a trecut mult de cand am facut tiramisu si mi s-a lipit de inima la ce bun e, de fapt, desertul meu preferat.. am zis sa profit de ocazia cu ciresele si sa fac un nou tiramisu de data asta.. cu cirese. Am constatat ca fructele in Londra sunt oricum, dar nu fresh si naturale, dar decat deloc... un gust delicios, trebuie sa il incercati!


Ingrediente (4 portii):
200 mg cafea la ibric fara zat
5 linguri Marsala
100 g mascarpone
100g frisca
200g cirese fara coada si samburi, facute piure la robot
O fiola esenta de vanilie
1 pachet piscoturi
2 oua
100g zahar pudra
Cacao neagra
80g Ciocolata neagra

Mod de pregatire:

Se separa ouale. Galbenusurile se bat foarte bine cu zaharul. Se pun apoi mascarpone si esenta de vanilie si se amesteca bine.
Se bat albusurile foarte bine si se incorporeaza in mascarpone. Se adauga frisca si ciresele.
In cafeaua racita se pune Marsala si se trec piscoturile cu partea fara zahar in sus. Se aseaza unul langa altul pe o farfurie sau o tava si se toarna jumatate din crema. Se asaza un alt strat de piscoturi si se toarna restul cremei.Se da la frigider cel putin 6 ore (24 de ore ar fi ideal). Inainte de servire se presara cu cacao si ciocolata neagra rasa.

 

9 comments:

  1. ador tiramisu asa k am sa incerc si eu noua reteta :) frisca nu prea imi place mie, nare nimic dak no pun asai? e mare diferenta cu sau fara? si cum se cheama la tine frisca? la mine ii thicken cream, da nu sta pt mult timp tare, dak o bat mult se face apa... trebe sa gasesc alt fel de frisca. te pup denisa

    ReplyDelete
  2. Daca ai avea un magazin romanesc sa iei hulala lichida ce bine ar fi, eu am gasit aici si am pus. In Londra se zice whipped cream la frisca, dar nu e asa buna, mai pun si un pic de zahar pentru ca nu e foarte dulce. Si nu sta foarte tare de aceea o las inainte sa o bat la frigider macar 5 ore, asa cum si hulala trebuie lasata.
    Fara frisca nu merge, nu are acelasi gust, dar nu se simte foarte tare pentru ca o amesteci cu mascarpone si cu cirese, clar ii schimba gustul.

    ReplyDelete
  3. nap nici un magazin romanesc, e prea departe australia de tot asa k mai rar, mai mult is magazine asiatice si indieneze :)) lasa k fac in ro la vara cu hulala si gata povestea :)

    ReplyDelete
  4. Poate totusi gasesti ceva mai bun, trebuie sa fie.. eventual poti sa intrebi la vreo cofetarie care stii tu ca e buna, ce frisca folosesc;) daca ti-ar spune:))

    ReplyDelete
  5. cafea cu vin??? interesant nu am incercat niciodata.... e faina combinatia???

    ReplyDelete
  6. Reteta originala de tiramisu se face cu marsala, ii da un gust absolut special, trebuie sa incerci:)

    ReplyDelete
  7. data viitoare chiar am sa incerc, sunt curioasa:P multumesc mult....

    ReplyDelete
  8. Foarte utile retetele tale:)am o nelamurire ref. la reteta de tiramisu. Spui ca se pune crema ultima data insa in poza ta mi se pare ca ai mai pus un al 3-lea rand de piscoturi peste care ai presarat cacao. e adevarat? maine am sa fac pentru prima data cu cirese, oare are ceva daca nu le fac piure? mersi

    ReplyDelete
  9. Eu am facut intr-o forma mai mica si din cauza asta mi-au ramas crema si piscoturi si am facut si al treilea rand, dar tu poti pune doar doua randuri sau trei, nu conteaza, tot bun va iesi;)

    ReplyDelete