CARTE DE RETETE

September 1, 2011

Friptura de porc in cidru cu sos de smantana si mustar

Friptura de porc se topeste in gura, dupa spusele sotului meu iar combinatia sosului putin dulce cu piureul este absolut dementiala. Un fel principal pe care l-am trecut la favorite!

Ingrediente:
4 felii de porc
O ceapa mare taiata felii subtiri
300 ml cidru sec
2 foi de dafin
4 linguri smantana
2 lingurite mustar Dijon
Patrunjel tocat
Ulei

Mod de pregatire:
Incingeti putin ulei intr-o tigaie. Prajiti feliile de porc pe ambele parti pana devin aurii. Luati feliile si puneti-le deoparte. Adaugati in tigaie ceapa si caliti-o pana se inmoaie. Adaugati porcul inapoi in tigaie, turnati cidrul peste, adaugati frunzele de dafin si asezonati. Lasati sa dea intru-un clocot apoi puneti tot intr-o tava cu capac si dati la cuptorul preincins la 180 grade pentru o ora jumatate.
Luati din cuptor si rupeti carnea in bucatele. Adaugati smantana, mustarul si patrunjelul si mai lasati 5 minute la  cuptor. Serviti cu piure sau legume.

3 comments:

  1. de vis imaginile!! cu siguranta e gustoasa ! pupici

    ReplyDelete
  2. Buna,

    In cazul in care te afli in tara la 1 octombrie, la ce adresa as putea trimite o invitatie de participare la un eveniment dedicat blogurilor de cooking? Multumesc anticipat.

    ReplyDelete
  3. Multumesc pentru invitatie, mi-ar placea tare mult sa o onorez... dar din pacate pe 3 octombrie trebuie sa fiu in Londra pentru scoala urmand sa vin in tara dupa aceasta data. Ramane pe alta data, sper;)

    ReplyDelete