Se stie ca pestele este favoritul meu, cu toate ca sunt pretentioasa si nu aleg decat fileuri fara oase, proaspete si asta va incurajez si pe voi sa faceti. De ce sa pierdeti timpul curatand la oase si luand kilograme in plus datorita caloriilor unui peste simplu plajit? Aveti aici o alternativa mult mai sanatoasa si cu mult mai gustoasa.
CARTE DE RETETE
▼
March 26, 2011
Crispy strips
De departe, cel mai bun piept de pui pe care l-am mancat vreodata! Fraged si dulce in interior si crocant, plin de aroma in exterior. Ce poti dori mai mult de atat? Combinatia cu sosurile de branza si salsa impreuna cu ceapa verde si castraveti este mai mult decat perfecta. Va rog sa nu ma credeti pe cuvant, ci sa incercati.
Cartofi gratinati cu usturoi si ciuperci
Cat de buni pot fi acesti cartofi! Ador ciupercile, le folosesc ori de cate ori am ocazia, iar de data aceasta au mers de minune cu sosul de smantana si usturoi. Branza Gruiyere da o aroma aparte cartofilor, nu ezitati sa ii gasiti un loc in cosul dvs. de cumparaturi. Eu i-am acompaniat cu crispy strips, absolut deliciosi. Pofta buna!
Orez cu lamaie si menta
Un orez delicios, foarte light, satios, merge de minune ca garnitura pentru peste. Lamaia da un gust deosebit si desi nu ma dau in vant dupa orez, as mai fi mancat o portie!
March 10, 2011
Tarta meringue cu lamaie
Prima oara cand am incercat sa fac aceasta tarta clasica si asta pentru ca imi plac lamaile dar ideea de o prajitura numai cu lamaie ma cam ingrozea. Dar m-am inselat cumplit, are un gust deosebit, dulce-acrisor, o aroma placuta si un blat excelent. Ma credeti pe cuvant, sau va invit la o felie?:)
March 4, 2011
Tarta cu fructe
Reteta am luat-o de pe joy of baking unde doamna care a pregatit aceasta tarta, a facut cursuri la scoala culinara Le Cordon Bleu. Imi place aceasta tarta pentru ca este plina de crema in combinatie cu fructe proaspete. Puteti scoate lichiorul din reteta si astfel, poate fi un desert nemaipomenit pentru copii. Desi este destul de laborioasa, reteta este usor de pregatit daca respectati cu sfintentie toti pasii, altfel rezultatele pot fi dezastruoase si puteti pierde cateva ore bune de munca. Inarmati-va cu rabdare, ochelari buni de citit pentru ca va asteapta un gust dulce-fresh!
March 2, 2011
Orez cu ciuperci si carne de porc
Nu sunt fan orez, pilaf sau garnituri de acest fel dar in combinatie cu legume si porc, as manca si doua portii! Este delicios, satios si usor de facut!
March 1, 2011
Ciorba radauteana
Prima oara cand am mancat ciorba din aceasta (se vede ca sunt din capitala si nu am testat muuulte alte mancaruri traditionale) si mi-a placut foarte mult. Reteta am luat-o de pe gourmandine. Nu mi-a iesit supa asa clara pentru ca nu am avut smantana din tara, cu toate astea, este foarte buna, deci nu va ingrijorati daca iese in zdrente:)
Ciocolata calda
Mi-am cumparat recent o cana imensa pentru ciocolata calda si ciocolata speciala pentru aceasta bautura. Dar nu am reusit sa fac poze niciodata. Va incurajez sa cumparati ciocolata neagra, a mea a fost cu lapte, va avea un gust mult mai intens. Este delicioasa, puteti adauga si frisca deasupra daca va place. Pentru ciocolata aceasta, lasati orice dieta la o parte!
Tort cu zmeura
Este tortul meu preferat pentru ca imi plac zmeurele foarte mult, cele cumparate din piata sunt cele mai bune, zemoase si parfumate! Apoi, crema de iaurt si frisca este atat de racoritoare, atat de fresh in combinatie cu fructele si cu blatul care nu are nevoie de insiropare, fiind spongios atrage cat are nevoie din crema, e tare destept;) Per total, combinatia perfecta. Este destul de usor de facut daca va iese gelatina si jeleul de deasupra. De data asta am pus in loc de gelatina normala din Romania, una din Londra care avea o aroma superba de zmeura dar nu era asa de grozava la taiat pentru ca se sfarama. Tot mai buna e Romanica:) In orice caz, va veti bucura de acest tort si cu siguranta il veti trece la favorite!
Si pentru ca a fost ziua mea, am facut acest tort pentru invitatii mei care s-au declarat foarte multumiti:)