CARTE DE RETETE

March 26, 2011

Peste la cuptor cu rosii si vin rosu

Se stie ca pestele este favoritul meu, cu toate ca sunt pretentioasa si nu aleg decat fileuri fara oase, proaspete si asta va incurajez si pe voi sa faceti. De ce sa pierdeti timpul curatand la oase si luand kilograme in plus datorita caloriilor unui peste simplu plajit? Aveti aici o alternativa mult mai sanatoasa si cu mult mai gustoasa. 


Ingrediente (8 persoane):

3 catei usturoi
Ulei masline
2 conserve rosii tocate
1 pahar vin rosu
2 linguri capere
1 mana masline
8 fileuri de peste alb fara piele

Mod de pregatire:
Se prajeste usturoiul feliat in ulei cateva minute. Se adauga rosiile si paharul de vin, se fierbe la foc mic 20 minute. Se adauga capere si masline.
Se toarna sosul intr-o tava in care incape pestele, care se pune deasupra sosului si se da la cuptor la 160 grade pentru 20 minute pana se patrunde. 
Se serveste cu garnitura de orez cu lamaie.

1 comment: