CARTE DE RETETE

July 1, 2011

Friptura de porc cu sos de ciuperci si fasole verde tempura

Stiu ca porcul pica mai greu vara daca nu este facut la gratar si chiar si asa nu este foarte indicat. Cu toate acestea, am devorat o portie pe nerasuflate si nu, nu eram lihnita de foame. Este superba combinatia cu fasole verde, nu stiu prin ce minune mi-a venit ideea asta, poate pentru ca nu voiam sa las fasolea in frigider sa ocupe spatiu:) Lima face legatura intre cele doua compozitii, absolut sublim. Am facut si o salata de vara pe langa toate acestea. Acum ma intelegeti de ce am devorat tot?:)



Ingrediente (4 pers.):
4 muschi de porc bine batuti
4 lingurite de faina
O lingurita salvie
2 linguri ulei
3 linguri unt
O ceapa taiata marunt
200g ciuperci feliate
3 lingurite sherry
200ml smantana

80g faina
170ml bere foarte rece
200g fasole verde mica
Sucul de la o lima
Ulei

Mod de pregatire:
Amestecati faina cu salvia, asezonati si dati feliile de porc prin aceasta compozitie.
Incalziti o tigaie cu  o lingura de ulei si untul. Prajiti porcul pe toate partile pana devine auriu. Luati de pe foc si tineti la cald.
Intr-o tigaie incalziti restul de ulei si prajiti un minut ceapa. Adaugati ciupercile pentru 3 minute. Adaugati cherry-ul si lasati sa dea in clocot. Puneti smantana, amestecati putin, apoi feliile de carne si lasati pentru 5 minute la foc mic, atentie nu lasati sa fiarba pentru ca altfel va fermenta smantana.
Pregatiti fasolea verde astfel:
Intr-un castron amestecati faina cu berea foarte bine, puneti si putina sare. Dati fasolea prin aceasta compozitie. Puneti ulei intr-o tigaie cat sa acopere fasolea pe care o puneti in mai multe transe. Lasati sa se rumeneasca in jur de 2 minute. Scurgeti pe un prosop de hartie.
Puneti fasolea pe farfurie, putina sare daca nu are suficienta, putina zeama de lima, apoi o felie din friptura si sos de ciuperci deasupra. Puteti servi cu salata de vara.

 


2 comments:

  1. Buna! As avea o rugaminte , sa o numesc asa, si anume.. sa postezi foto cu pasii pe care ii urmezi in pregatirea retetelor, in special cu ingredientele .. de ex aici la ce cherry te referi exact ? :):)

    ReplyDelete
  2. Buna. Eu postez fotografii din timpul pregatirii atunci cand reteta este prea complicata, dar in rest, nu le fac pentru ca nu prea mai am spatiu de stocare si in al doilea rand, sunt niste pasi pe care toata lumea stie sa ii faca. Totusi raspund la orice nelamurire deci multumesc pentru intrebare:) sherry este un vin mai puternic intarit cu coniac. Daca nu gasesti in magazine il poti inlocui cu vin rosu sec.

    ReplyDelete