CARTE DE RETETE

January 20, 2011

Chocolate biscotti

Ingrediente (16 bucati):
Un ou
100g zahar pudra
O lingurita esenta de vanilie
125g faina
O jumatate lingurita praf de copt
O lingurita scortisoara
50g ciocolata cu lapte taiata bucatele
50g fulgi de migdale prajite
50g nuci de pin (eu nu am avut, am pus o combinatie de nuci si alune de padure)

Mod de pregatire:
Mixati oul impreuna cu esenta de vanilie si zaharul pana devine vascos.
Amestecati faina, praful de copt si scortisoara intr-un bol separat, apoi adaugati in compozitia de ou cu grija. Adaugati ciocolata, migdalele si nucile.
Pe o suprafata intindeti putina faina, apoi formati din compozitie un sul, 23cm lungime si 1,5cm latime. Puneti pe o hartie de copt intr-o tava si coaceti la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 20-25 de minute pana devine auriu. Scoateti din cuptor si lasati 5 minute sa se raceasca.
Taiati felii de 1cm grosime, pe diagonala si aranjati inapoi pe o hartie de copt. Dati la cuptor pentru 10 minute, intorcand de pe o parte pe alta la jumatatea timpului.
Lasati 5 minute sa se raceasca. Au o consistenta tare, numai bune la o ceasca de cafea.

No comments:

Post a Comment