CARTE DE RETETE

June 4, 2009

Parfait de capsune cu sos de portocale


Multumesc Ana pentru ajutor!
Ingrediente:
500g capsuni
200g zahar
2 galbenusuri
400ml frisca
2 portocale
1 lingura rasa de amidon

Mod de pregatire:

Se curata capsunile, se paseaza si se presara cu 100g zahar.

Se bat galbenusurile cu 75g zahar in bain marie.

Se ia vasul de pe foc si se amesteca crema pana se raceste.
Se adauga 400g piure de capsuni.
Se bate frisca si se pune in crema.

Se tapeteaza cu folie o forma de chec. Se asaza 1/3 din crema si se da la congelator 20-30 min.

Se scoate, se adauga restul de piure de capsuni si de crema si se da din nou la congelator ptr. 4 ore.

Se spala portocalele cu apa fierbinte si se sterg.

Se taie fasii coaja de la o portocala si se rade coaja de la a doua.
Si o poza mai artistica:)

Se storc ambele fructe.
Se dau in fiert sucul si coaja de portocala cu restul de zahar si amidon.
Se amesteca pana se racesc.
Se rastoarna parfait-ul de capsuni si se taie felii.
Se serveste cu sos de portocale alaturi.

4 comments: