Am descoperit aceasta reteta intr-o vizita recenta la Vapiano, un restaurant foarte cunoscut in intreaga lume, pentru preparatele italienesti de buna calitate. Prietena mea a comandat salata de spanac cu capsune si am fost putin intrigata de alegere. Nu sunt genul care sa asocieze fructele cu altceva decat deserturi. Clar, nu sunt fan pizza cu ananas, ca sa intelegi despre ce vorbesc. Ocazional, imbratisez ideea de struguri cu branza dar cam asta este limita. Cu toate acestea, am gustat putin din salata prietenei mele si am fost captivata din prima. Savoarea puternica a branzei de capra este balansata de gustul acrisor si inmiresmat al capsunelor. Toate ingredientele fac o nota discordanta, dar se imbina perfect. Este o salata pe care ori o iubesti, ori o lasi la o parte. Gurmanzii sigur o vor aprecia, iti deschide noi orizonturi, cu siguranta!
Ingrediente:
Branza de capra - 100g
Capsune - 50g
Ceapa rosie - 1 jumatate
Seminte de pin - 2 lingurite
Dressing de zmeura:
Otet balsamic de zmeura - 1 lingurita
Ulei de masline - 1 lingurita
Sare
Mod de pregatire:
1. Spalati spanacul si capsunele bine, apoi lasati-le la scurs. Taiati capsunele in sferturi, taiati ceapa felii subtiri, iar branza de capra taiat-o cubulete.
2. Incingeti o tigaie foarte bine apoi rumeniti semintele de pin, pana devin aurii. Nu le lasati foarte mult pentru a nu se arde. Amestecati toate ingredientele.
3. Aveti doua optiuni in a prepara dressing-ul: fie amestecati ingredientele mentionate de mine, fie, daca timpul va permite, incercati aceasta reteta: amestecati 10 zmeurici cu un sfert de cana de otet alb, un sfert de cana de sirop de artar, o lingura de mustar Dijon, 1 lingura tarhon uscat, un sfert lingurita de sare si un sfert de cana de ulei de masline. Dati ingredientele prin blender si adaugati in salata.
No comments:
Post a Comment