CARTE DE RETETE

November 30, 2012

Beef with champ, sauteed mushrooms and béarnaise sauce/Vita cu piure irlandez, sote de ciuperci si sos bearnez


Azi am avut chef de bucatarit big style. Adica, mai pe romaneste, de stat la cratita pana mi s-au umflat picioarele. Si ochii, de la atata ceapa tocata. Dar a meritat efortul, un fel "sofisticat", dupa spusele sotului meu, delicios si "altfel". Nu am mai incercat vreodata acest sos bearnez, nu cred ca mi-a iesit cum ar trebui pentru ca mi-ar fi trebuit un mixer. Cu telul ma luase deja durerea de brate, deci mergeti la sala inainte:) In orice caz, daca doriti sa impresionati pe cineva, nu veti da gres cu aceasta reteta.

November 29, 2012

Watercress soup with parmesan tuiles/Supa crema de nasturel cu parmezan tuiles


V-am mai spus ca ador supele crema. Insa aceasta are ceva special, busuiocul isi face simtita prezenta cel mai intens, pe langa explozia de sanatate din ceasca. Parmezanul face casa buna cu aceasta supa, astept cu nerabdare urmatoarea ocazie cand voi pregati acest deliciu.

November 27, 2012

Roast cod fillet with shellfish beurre blanc and wild mushrooms/Cod cu fructe de mare beurre blanc si ciuperci


Ador pestele. Il gatesc mai rar pentru ca familia mea nu il apreciaza la adevarata valoare. Dar astazi, pentru ca am vrut sa gatesc sanatos pentru concursul Philips AirFryer de pe Gustos.ro, am decis sa urmez aceasta reteta descoperita pe un site al chef-ilor din Londra. Poate va intrebati cat de sanatos e gatitul cu unt, dar va spun cu mana pe inima, nu se simte deloc, este foarte fresh, delicios si plin de viata:) 
p.s. Am fost anuntata ca am castigat cu aceasta reteta concursul Philips. Tocmai de mos Nicolae, hehe:) Multumesc!

November 15, 2012

Ciuperci sote cu spanac si fasole verde


Ador legumele in orice forma, mai ales combinatiile pline de vitamine. Pentru ca nu mai stiam ce garnituri sa mai fac, am apelat la un site de French Food, unde am dat de aceasta reteta delicioasa, pe care am pregatit-o deja de doua ori intr-o saptamana:) Se face foarte usor si e plina de savoare!

November 13, 2012

Vita cu taitei de orez




Aceasta reteta este traditionala in restaurantele chinezesti si este delicioasa, daca va surade bucataria asiatica. Pare o reteta simpla, dar implica mai multe tehnici de gatit si reprezinta, dupa spusele unora, un test major in bucataria cantoneza. Dar daca am reusit sa o prepar eu, si nu sunt deloc experta in acest domeniu, cred ca o puteti face si voi:)

November 6, 2012

Sandwich cu Serrano, rucola si ou



Pentru mine micul dejun era inexistent. Pana am ajuns inapoi in Londra si mi se facea, in fiecare dimineata, o pofta de cappuccino cu ceva. Si pentru ca ma plictisesc extrem de usor, a trebuit sa fac ceva pentru a-mi pastra interesul pentru mic dejun. Asa se face ca in dimineata aceasta am petrecut putin mai mult timp in bucatarie decat de obicei, pregatind un sandwich delicios, cu o aroma mediteraneeana exact pe gustul meu. Asadar, daca vreti sa impresionati pe cineva cu noaptea-n cap, cu reteta aceasta nu veti da gres!

November 4, 2012

Guacamole cu fasole rosie


Am intalnit multe persoane carora nu le place guacamole, printre care si sotul meu. Bolul pe care l-am facut, va trebui sa il mananc singura, dar nu-i bai, as manca guacamole oricat la orice ora;) Daca va numarati printre cei care va dati in vant dupa acest aperitiv, reteta de mai jos e special pentru voi. Este foarte light, sanatoasa si super gustoasa! Reteta o am de la Violeta's Vintage Kitchen, un bistro unde merg de fiecare data cu placere. Enjoy!

November 2, 2012

Blogul lunii noiembrie

Good Food a declarat blogul meu drept blogul lunii noiembrie. Nu poate decat sa ma bucure vestea aceasta, in ciuda inactivitatii mele din ultima vreme. Nu stiam ca Good Food imi urmareste retetele, desi eu o urmaresc tot timpul:) Voi reincepe activitatea pe blog chiar de maine cu o reteta cu pui si una cu guacamole. Sper sa va placa:)

Intre timp, puteti citi articolul mai jos, preluat de pe site-ul Good Food.


 Pe Elena Șandor de la eileen-cuisine.blogspot.ro o urmărim din 2009, atunci când și-a lansat blogul, timp în care a reușit să ne impresioneze cu fiecare rețetă postată. Vă spunem doar câteva titluri, să vă deschidem apetitul cum trebuie: baclava însiropată, iahnie de fasole cu cârnațikulibiac de somonmacarons sau Bûche de Noël cu zmeură.

Totul este făcut cu pasiune, răbdare și tehnică, așa cum mărturisește chiar ea pe blog, iar fotografiile îți creează o poftă de zile mari.

Elena locuiește momentan în Londra, iar rețetele ei sunt un mix de bucătărie mediteraneeanăfranțuzească șiromânească – nu putem decât să ne bucurăm și să sperăm că astfel, preparatele românești sunt savurate și în rândul prietenilor ei englezi. Thumbs up!