Ador ficateii, sub orice forma. Fiind foarte ocupata zilele acestea, nu am avut timp sa trec prin bucatarie, asa ca am comandat ficatei la un restaurant. Nu mi-au placut deloc, erau foarte seci si amari. Pentru ca am ramas cu pofta, m-am decis sa mi-i fac singura si sa va arat si voua reteta. Este foarte simpla, rapida si gustoasa. Multumesc Ioana pentru reteta:)
Ingrediente (2 portii):
250g ficatei de pui
2 cepe
3 catei de usturoi
200ml lapte
40g unt
2 linguri ulei
2 cani de apa
O lingurita cimbru
O lingurita piper
Jumatate lingurita rozmarin
O lingurita boia dulce
2 lingurite vegeta
Patrunjel
Mod de pregatire:
Spalati foarte bine ficateii, in mai multe ape. Curatati de grasimi, apoi puneti intr-un bol si acoperiti cu lapte. Dati la frigider pentru cel putin o jumatate de ora.
Incingeti untul si uleiul intr-o tigaie nonaderenta, puneti ceapa taiata solzisori si caliti-o pana se inmoaie. Adaugati usturoiul tocat marunt si mai lasati 30 de secunde. Adaugati ficateii scursi bine si prajiti la foc mediu pana se rumenesc. Nu amestecati cu lingura pentru a nu se zdrobi, ci mai degraba scuturati tigaia pentru ca ceapa sa nu se prinda.
Intr-un vas amestecati apa cu condimentele si putina sare si adaugati-o peste ficatei. Lasati la foc mediu pentru 10-15 minute, pana sosul incepe sa scada. Amestecati foarte usor.
Stingeti focul si adaugati patrunjel tocat. Se poate servi cu piure.
ador ficateii too!! yami <3
ReplyDeleteVoi incerca si eu varianta asta, suna si arata tare bine :)
ReplyDeleteIn varianta mea,pun putin enibahar si au o aroma deosebita!Incearca sa vezi!Sofia
ReplyDeleteoh, ce buni trebuie sa fie! Ador ficateii, dar cred ca nu am mai facut de vreo 2 ani :))
ReplyDeleteTe pup scumpa mea!
Multumesc Elena,maine ii execut.....Si eu ii tin in lapte,iar sarea o pun numai dupa ce s-a inchis sursa de caldura.Voi incerca si reteta ta .Deja imi ploua la propriu si la figurat.....
ReplyDelete