CARTE DE RETETE

April 16, 2012

Pistachio brownies/ Negrese cu fistic



Another tea party organized by Emily's cupcakes. For this edition, yellow was the main colour, what is more beautiful and spring like? I had some problems in choosing the recipe, but you can't never go wrong with brownies, right? I added some pistachio, I didn't have pecan as required, but the result came out really tasty. My husband ate 4 pieces at once, and no, he wasn't hungry:)
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
Inca un tea party asteptat, marca Emily's cupcakes. Pentru aceasta editie s-a ales culoarea galben, ce e mai frumos si bun vestitor al primaverii? Am avut ceva probleme in alegerea retetei, dar cu brownies nu poti gresi niciodata, asa-i? Am pus si ceva fistic, pentru ca nu aveam nuci pecan asa cum cerea reteta, dar tare bun a mai iesit. Sotul meu a devorat 4 bucati dintr-o lovitura si nu, nu ii era foame;))

Gnocchi with ham and peas / Gnocchi cu sunca si mazare

Last week I've been to Italy, where we ate some delicious gnocchi at a restaurant. Today I tried a recipe with bought gnocchi, next time I will make them my own. It is a very simple, tasty recipe, a pure success for dinner with family.
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
Saptamana trecuta am fost in Italia unde am mancat la un restaurant niste gnocchi delicioase. Am incercat si eu astazi cu gnocchi cumparate, dar data viitoare vreau sa le pregatesc eu. Este o reteta extrem de usor de pregatit, satioasa, gustoasa, cu care nu veti da gres:)

April 14, 2012

Elena's L'Etoile Restaurant, London



Astazi am implint 5 ani de cand suntem impreuna, eu si sotul meu. Am ales un restaurant frantuzesc, mai degraba la insistentele mele, lui ii plac mai mult stake house-urile. A mers pe mana mea si nu a regretat absolut deloc. Ba chiar s-a bucurat si de un pahar de vin, desi el nu bea asa ceva pentru nici-o ocazie. Acest restaurant este genul in care atunci cand mergi a doua oara, comanzi altceva, doar pentru a incerca tot din meniu. De obicei, cand repet un restaurant comand tot ce am mancat prima oara, de teama de a nu risca, dar aici no sir, vrei sa incerci tot!

April 13, 2012

Caffe Florian, Venetia


Am auzit de cafeneaua aceasta anul trecut cand ma pregateam sa merg in Venetia cu prietena mea, Kleo. Este deschisa constant din anul 1720, una dintre cele mai vechi cafenele din lume si cea mai veche din Italia. Se afla in Piazza San Marco, un loc deosebit, in care de fiecare data ma simt special.

April 11, 2012

Ciorba de loboda

Imi plac la nebunie ciorbele, mai ales cele cu multe zarzavaturi. Cand pregatea mama ciorba de loboda stiam ca a venit primavara. In Londra nu am gasit asa ceva, mi-am adus in tara cateva legaturi pentru o ciorbita pe care, recunosc, la inceput mi-a fost teama sa o pregatesc. Nu voiam sa dau gres, fiind una dintre preferatele mele. Am sunat-o pe mama si am cerut cu lux de amanunte reteta ei. A iesit foarte buna, nu ca m-as lauda, doar constat niste fapte:)