CARTE DE RETETE

December 25, 2011

Biscuiti cu ciocolata

Craciun fara biscuiti cu ciocolata sau fursecuri pentru mine, nu exista asa ca am incercat reteta acesta si imi plac tare mult, chiar daca eu nu prea sunt cu dulciurile. I-am lasat un pic mai mult in cuptor, ceea ce nu va recomand, dar cumnatei mele ii plac tare mult asa, deci fiecare dupa gusturi:)

Rulada de porc aromat

Imi place atat de mult aceasta rulada, este deja al doilea Craciun cand o pregatesc si toata lumea e multumita de aroma, gustul delicios al carnii si sosului de vin. Daca aveti un termometru pentru testat temperatura carnii, eu o las pana ajunge la 170 grade, intre mediu si bine facut.

Supa de pui





Cea mai simpla supa pe care o puteti pregati, dar si una dintre cele mai gustoase. Va reface dupa oboseala, o raceala sau o depresie. Garantat:) Eu am fiert legumele si carnea pentru o salata de boeuf si zeama rezultata si ajustata a dat o supa foarte aromata si concentrata. 

December 8, 2011

Piept de pui cu crema cheddar


Unul dintre felurile mele preferate cu carne de pui, daca nu, chiar preferatul meu. Ceea ce face diferenta este sosul, atat de fin, gustos, aromat, incat l-as manca singur, pe paine! Praful de mustar si nucsoara sunt combinatia perfecta cu branza cheddar, de aceea, nu le inlocuiti cu altceva pana nu incercati si acest gust de care, va garantez, va veti indragosti. De obicei nu fac un fel de mancare de mai multe ori pentru ca la cate retete am in asteptare, nu are rost, dar pe acesta l-am facut deja de patru ori si este preferatul familiei.

Macarons cu ciocolata - tehnica italieneasca


Inainte de a face aceasta reteta, trebuie sa cititi instructiunile si trucurile pe care le-am scris la tehnica franceza.  Aici nu descriu chiar toate trucurile care trebuie urmarite cu sfintenie:) Macarons sunt cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat vreodata, de fapt, nici nu pot fi incadrati in categoria biscuiti, au nevoie de un piedestal doar pentru ei, mici dive. Tehnica italieneasca este un pic mai pretentioasa si mai pentru avansati, dar garanteaza pelicula aceea fina si piciorusul dupa care toti patiserii tanjesc. Reteta am gasit-o la chef-ul Raymond Blanc care reveleaza secretele unui macaron perfect. Veti avea nevoie de ceva practica pana veti gasi formula corecta, dar fiecare greseala tot va fi delicioasa. Credeti-ma pe cuvant, am incercat de zece ori si de fiecare data aspectul a fost diferit dar gustul sublim.

December 2, 2011

Choux a la creme

Unul dintre deserturile mele preferate, aceste gogosici umplute cu crema de vanilie, frisca si ciocolata sunt absolut fantastic de usor de pregatit daca tineti cont de TOTI pasii si indicatiile. Partea negativa e ca se mananca atat de rapid incat trebuie sa te apuci de altele:) Am incercat sa fac si doua lebede, nu prea mi-au iesit, sunt la prima abatere, dar imi voi exersa mana si sper sa imi iau ceva mai frumos data viitoare:)