CARTE DE RETETE

December 25, 2011

Rulada de porc aromat

Imi place atat de mult aceasta rulada, este deja al doilea Craciun cand o pregatesc si toata lumea e multumita de aroma, gustul delicios al carnii si sosului de vin. Daca aveti un termometru pentru testat temperatura carnii, eu o las pana ajunge la 170 grade, intre mediu si bine facut.

Ingrediente (8 portii):
2kg spata de porc fara os
3 catei usturoi taiati marunt
1 lingura seminte de fenicul zdrobite
1 lingura boabe de piper negru zdrobite
1 lingura rozmarin tocat
3 frunze de dafin tocate marunt
Boabe de mustar
1 lingura piper alb
300ml vin alb
Felii de prosciutto

Mod de pregatire:
Se bate carnea de porc pentru a o face cat mai subtire si de aceeasi grosime. Se amesteca usturoiul, feniculul, piperul, rozmarinul, boabe mustar si dafinul cu o lingura de sare. Se presara pe suprafata carnii, pe toate partile apoi se pune pe un platou invelita cu folie alimentara; se da la frigider intre 4 si 24 de ore.
Se scoate carnea si se ruleaza, se inveleste cu felii de prosciutto legand-o la final cu sfoara alimentara. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei inainte de a o introduce in cuptorul incins la 180grade. Se lasa friptura la copt timp de o ora, apoi se adauga vinul. Se mai lasa o ora, apoi se scoate si se transfera pe un platou turnand deasupra sucul lasat in tava. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se serveste cu fasole si salata sau cartofi frantuzesti. Anul acesta am servit-o cu cartofi la cuptor si salata de ciuperci.





1 comment:

  1. It really brings out the flavor, but for some reason I never make it. I should - it's a perfect holiday treat. Will certainly visit your site more often now.

    zonia

    ReplyDelete