CARTE DE RETETE

November 25, 2011

Orez cu legume la cuptor

Iubesc la nebunie acest mod de a prepara orez, multumita goodfood:) imi place pentru ca este satios, plin de legume, nutritiv si poate fi garnitura sau fel principal, dupa bunul plac. Aici l-am servit cu carnaciori, yummy!

November 23, 2011

Varza dulce la cuptor



As manca 10 boluri din aceasta varza, atat de light este, daca nu luati in considerare carnea. Este aromata, de sezon si foarte gustoasa!

Tarta cu chorizo si ardei gras



O alternativa la pizza, aceasta reteta delicioasa va poate salva in ultimul moment, daca aveti resturi ramase prin frigider si nu stiti ce sa faceti cu ele. O puteti servi dimineata, la un brunch sau chiar si la un picnic. Si in plus, arata apetisant!

November 11, 2011

Biscuiti din branza cheddar



Ma declar mare fan cheddar, este cred evident dupa cate retete postez cu aceasta branza minunata. Este ciudat pentru ca eu nu mananc niciodata branza in mancare, dar asta are un gust deosebit:) De asemenea, ador crackers, sticksuri, biscuiti sarati si toata paleta, prin urmare acesti biscuiti din cheddar sunt divini! Singurul dezavantaj este ca nu sunt suficienti:) Reteta am luat-o de aici.

Chestionar pe migratie - please help!

Dragii mei,
Pe langa pasiunea de a gati, mai am si obligatia de a invata:) De aceea, in prezent, fac o cercetare pe migratie. Stiu ca multi dintre voi ma urmariti din alte tari (asa imi spune google) si v-as ruga, cat timp asteptati sa va fi se faca ciorba sau piftia sau cozonacul, sa imi raspundeti la un chestionar pe subiectul migratie. Nu dureaza mult si mi s-a spus ca este foarte util in informatii:)
De asemenea, il pot completa si cei care nu sunt momentan emigranti, dar se gandesc la optiunea aceasta.
Il atasez mai jos, trebuie doar sa dati submit si gata.
Multumesc tare mult si daca mai aveti prieteni emigranti, dati un share la link. Multumesc tare mult!

Ciorba de cartofi cu afumatura

Fiind din Bucuresti, nu am mancat niciodata acasa ciorba de cartofi cu afumatura. Prima oara a fost la soacra mea acum cativa ani si mi-a placut tare mult. Ieri m-am incumetat sa fac, am avut ceva dubii, sa fie rosie, sa fie alba, pana la urma am citit ca ambele variante sunt corecte, important e sa contina afumatura si cartofi:) am trecut la treaba si a iesit ce vedeti in poze. Pe langa asta, e si foarte gustoasa, m-au asigurat niste ardeleni get-beget:) Reteta am adaptat-o de pe blogul Gabrielei.

November 5, 2011

Mini tarte cu mere

Nu sunt mare fan placinte cu mere dar acestea sunt asa de delicate, fine si foarte foarte gustoase, incat a trebuit sa fur un pic din portia sotului meu;) Se fac atat de rapid si usor, incat le puteti pastra  si la congelator si dezgheta atunci cand aveti musafiri sau aveti pofta de ceva dulce. Cateva instructiuni: preparati placintele ca mai jos, omiteti sa le ungeti cu lapte. Le puneti pe o tava, neacoperite, le bagati la congelator pentru cateva ore, apoi le scoateti si le puneti in pungi sau hartie speciala pentru congelator. Tin pana la 2 luni. Cand vreti sa le decongelati, le puneti asa inghetate cum sunt, intr-o tava, fara ambalaj, evident, le ungeti cu lapte si le coaceti la 190 grade pentru 20 de minute. Aceasta reteta face parte din provocarea lunii noiembrie gazduita de Xandrinne.

November 4, 2011

Supa crema de ciuperci cu nuci

Imi plac la nebunie supele crema, sunt satioase, fine, iar combinatia cu nuci-crutoane este absolut delicioasa. Sotul meu nu se da in vant dupa acest gen de supa dar acesta de ciuperci chiar ii place, deci e potrivita si pentru mofturosi:)

November 2, 2011

Prajitura cu crema de ness si bezea

Imi plac foarte mult prajiturile cu ness si cafea. Am mancat acum muuulti ani o asemenea prajitura la cineva si de atunci tot incerc sa o reproduc pentru ca m-a incantat foarte mult gustul. O sa o tot reproduc pana imi iese asa ca sa va asteptati la multe variante ale acestei prajituri. Reteta am luat-o de pe gourmandine.

Bagels cu praz, sunca si branza




Micul dejun tocmai a ajuns la nivel de master class cu acest covrig, si nu ma refer la tehnica, ci la deliciu. Iar cel mai important, aceste chifle pot fi servite la orice ora din zi, sunt satioase, foarte gustoase, usor de pregatit si rapid.

Mic dejun englezesc - Carnaciori cu rosii si oua


De obicei nu iau micul dejun pentru ca am prins prostul obicei sa beau doar un cappuccino cand ma trezesc si cam atat. Dar imi place sa pregatesc micul dejun pentru cei dragi, iar aceasta reteta este favorita mea. Nu doar ca dureaza foarte putin pana este gata, dar este un dejun complet! Mai trebuie o cafea, un suc de portocale si gata! Il recomand cu mare placere, sper sa va placa. In plus, arata foarte apetisant, imediat deschide apetitul chiar si celor mai pretentiosi.