Iubesc la nebunie acest mod de a prepara orez, multumita goodfood:) imi place pentru ca este satios, plin de legume, nutritiv si poate fi garnitura sau fel principal, dupa bunul plac. Aici l-am servit cu carnaciori, yummy!
Ingrediente (4 portii):
200g orez basmati
O lingura ulei masline
O ceapa taiata marunt
O lingurita rozmarin
250g ciuperci taiate in sferturi
2 ardei grasi rosii taiati in cubulete
400g rosii taiate cubulete
525g supa de legume
Patrunjel
Mod de pregatire:
Incingeti cuptorul la 190grade. Spalati orezul de mai multe ori si uscati bine.
Incingeti uleiul intr-o tigaie adaugati ceapa si lasati pana se inmoaie, cca 5 minute.
Adaugati rozmarinul, ciupercile si amestecati 1 minut. Adaugati orezul, ardeii, rosiile si supa, apoi asezonati.
Aduceti la fierbere, apoi transferati totul intr-o tava cu capac si coaceti 30 de minute. Mai amestecati din cand in cand sa nu se lipeasca si adaugati supa daca mai este nevoie. Adaugati patrunjelul tocat. Eu am pus si putina zeama de lamaie si paprika, iese foarte bun.
cu ce sa inlocuiesc ciupercile?:)
ReplyDeletePoti sa nu pui deloc ciuperci. Merge bine si cu morcovi si mai multi ardei grasi:)
ReplyDeleteSi eu fac orez la cuptor, dar cu mai putine rosii si pun tot felul de legume(inclusiv mazare, dovlecel, vanata). Fierb aparte orezul si inainte sa fie moale de tot, il amestec cu putin unt, apoi pun legumele calite in tigae. Ulterior il pun intr-o tava unsa si ea cu unt si dau la cuptor. Iese foarte bun.( evetual, la sfarsit pun si boabe de porumb fiert)
ReplyDeleteFoarte faina reteta ta, o voi incerca si eu:)
ReplyDeleteImi place blogul tau! Frumoasa prezentare si retete tentante :) Super treaba faci tu!
ReplyDeleteMultumesc mult!
ReplyDeletefoarte frumos prezentate retetele,felicitari pentru blog!
ReplyDelete