CARTE DE RETETE

September 7, 2011

Pesto alla genovese





This recipe belongs to Jamie Oliver. It is the first time I am making this, because I first thought my husband won't like it but he surprised me in a restaurant devouring a pesto appetiser. He asked if I know how to make it and so I dared to beat the basil for some pasta:)
The secret is not to roast the pine nuts too much. All the ingredients must be cold. For an intense green, you can sprinkle the basil with water and then leave it dry naturally. You cut them right before using them. You need to mix them easy. Use the pesto with pasta or bruschette.   
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
Reteta aceasta apartine lui Jamie Oliver, unul dintre bucatarii pe care ii admir si de la care invat permanent. Este prima oara cand fac pesto acasa, pentru ca initial ma gandeam ca nu ii place sotului meu dar am avut surpriza sa vad la un restaurant cum a devorat un aperitiv care continea pesto. M-a intrebat daca stiu sa fac si iata ca am indraznit sa bat busuiocul pentru niste paste:) 
Secretul consta in a nu praji foarte tare mugurii de pin (pine nuts), ei trebuie sa fie deschisi la culoare pentru a da consistenta unei creme pesto-ului mai degraba decat gust de nuca. Toate ingredientele trebuie reci, chiar si piesele robotului pentru ca pesto-ul sa tina bine. Pentru o culoare verde aprins, puteti stropi frunzele de busuioc pe care le lasati sa se usuce natural. Le rupeti doar inainte de a le folosi. Trebuie mixat usor ca sa nu iasa gustul ciudat. Il puteti folosi la paste sau la bruschete. 

Ingredients:
One crushed garlic clove
Sea salt and freshly ground pepper
3 hands basil leaves chopped
A hand pine nuts
A hand parmesan shaved
Extra virgin olive oil
Lemon juice
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
Un catel de usturoi zdrobit
Sare de mare si piper proaspat macinat
3 maini de busuioc proaspat tocat
O mana de muguri de pin
O mana de parmezan ras
Ulei extra-virgin
Zeama de lamaie


Directions/ Mod de pregatire:
Mix the garlic with sea salt and basil in a grinding mortar or a blender.
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
Puneti usturoiul cu putina sare de mare si busuiocul intr-un mojar sau intr-un blender si mixati bine.

You can add extra garlic if you like. Fry the pine nuts in a heated pan without oil until they become gold, not brown.
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
Mai puteti adauga usturoi daca va place mai mult. Prajiti mugurii de pin intr-o tigaie incinsa fara ulei pana devin aurii, dar nu maro.

Put the pine nuts in the blender with the garlic and blender and mix until it becomes very creamy.
Put the cream in a bowl and add half of parmesan. Mix very easy, add olive oil until it become more creamier.
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
Puneti mugurii in blender si mixati din nou pana devine foarte cremos.
Puneti crema intr-un bol si adaugati jumatate din parmezan. Amestecati usor, adaugati ulei de masline, pana devine mai cremos.
Season as you like and add the remaining parmesan. You can add a bit of lemon juice if you like.
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
Asezonati dupa gust si adaugati parmezanul ramas. Mai puteti adauga ulei si zeama de lamaie daca va place.

Keep it in a sealed jar and pour olive oil on top so it won't oxidate.
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
Il puteti pastra intr-un borcan unde ati turnat deasupra putin ulei de masline pentru a nu se oxida si il sigilati bine.


No comments:

Post a Comment