CARTE DE RETETE

January 7, 2012

Chocolate crinkle cookies



Imi plac tare mult fursecurile si biscuitii, dar dintre toate deserturile pe care le fac, daca mananc 5% e bine. Asta ca sa lamurim intrebarea: de ce nu ma ingras la cate deserturi fac?;)) Cu toate acestea, biscuitii pe care ii vedeti mai sus sunt clar preferatii mei, daca am reusit performanta sa mananc 4 odata, la 5 minute dupa ce i-am scos din cuptor si inca 10 pe seara si a doua zi. Sunt foarte fragezi in mijloc si crocanti pe margini, asta daca repetati instructiunile si nu ii scoateti prea tarziu din cuptor. Au consistenta de brownies si cu cat ciocolata pe care o folositi e mai de calitate, cu atat gustul biscuitilor se va imbogati. Reteta am luat-o de pe goodfood si e the best there is!



Ingrediente:
175g ciocolata neagra, bucatele
4 linguri unt fara sare
175g faina
O jumatate lingurita praf de copt
2 oua la temperatura camerei
150g zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
60g zahar pudra pentru crinkle

Mod de pregatire:
Incingeti cuptorul la 160 grade electric sau 140 pe gaz. Topiti ciocolata si untul la bain marie. Raciti usor. Intr-un bol separat amestecati faina, sarea, praful de copt.
Bateti ouale cu zaharul cu mixerul aproape 2 minute.Reduceti viteza si adaugati ciocolata si esenta de vanilie.
Adaugati faina si amestecati. Acoperiti bolul si puneti la frigider pentru o ora jumatate sau pana a doua zi.
Puneti zaharul ramas intr-un bol. Formati din coca bile de 4cm, apoi dati-le prin zahar. Puneti-le pe o hartie de copt in tava si presati cu mana.
Coaceti pentru 12-15 minute pana centrul este moale si marginea tare.
Lasati sa se raceasca in tava 5 minute apoi puneti-le pe un fund de lemn sa se raceasca. Se pot pastra pana la 5 zile intr-o cutie metalica, asta daca rezistati:)



12 comments:

  1. mm, ce-mi plac astia la o cafea ...:D

    ReplyDelete
  2. Arata foarte bine si stiu ca sunt foarte bune. Numai ca nu vad nici un cuvintel despre Laura Adamache care le-a facut practic cunoscute acum ceva timp. Mi-ar fi placut acest gest.

    ReplyDelete
  3. Buna Elena. Eu am luat reteta de pe acest site: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3773/chocolate-crinkle-cookies, nu stiu de reteta Laurei. Dar de fiecare data cand iau retete de pe vreun blog, specific;)

    ReplyDelete
  4. Buna Elena, am facut azi reteta ta. Au iesit super buni la gust, insa si-au dublat dimensiunea si s-au unit:) au iesit patratzosi si a trebuit sa-i dezlipesc unii de ceilalti. Am pus jumatate de lingurita de praf de copt, ca in reteta...nu stiam pe cate grade sa setez cuptorul si am pus pe 140. Cred ca ar fi trebuit de la inceput sa ii incalzesc la 200 gr....altceva nu stiu ce am facut rau:)

    ReplyDelete
  5. E posibil sa fi fost prea moi, inca putina faina si nu isi dublau cantitatea. Si mie mi s-au mai marit, dar nu asa tare. Cantitatile astea sunt si in functie de dimensiunea oului, etc; de aceea este posibil sa nu iasa la toata lumea la fel. Cat despre cuptor, depinde si de el;)) eu le-am lasat la 140 grade si au iesit foarte bune. Eventual, cand ii mai faci sa ii pui la distante mai mari unii de altii sau mai adauga faina sa fie un picut mai tari. Dar daca au iesit buni, ce mai conteaza;)

    ReplyDelete
  6. superbi biscuiti! Imi plac si mie tare mult!
    Foarte frumoase fotografiile :*

    ReplyDelete
  7. Tocmai ce i-am incercat in seara asta! Au iesit foarte buni, maine vor trece testul degustarii dar stiu de pe acum ca vor fi un succes!
    Nu mi-au crescut aproape deloc si am ales sa fie putin mai micuti, bilutele abia daca au ajuns la 3cm diametru.

    ReplyDelete
  8. Ma bucur ca ti-au placut. Tocmai i-am repetat acum 2 zile, nu sunt cu dulciurile dar de biscuitii astia sunt chiar obsedata;)) Daca sunt mai mici nu cresc asa tare, dar nu conteaza, atat timp cat sunt buni;)

    ReplyDelete
  9. arata asa bine...am incercat mai multe retete de cookies genul asta...insa la mn saharul se topeste la copt si nu am mai adaugat altul apoi sa nu fie prea dulci..dupa ce i-ati scos din cuptor i-ati mai pudrat o data? multumesc!

    ReplyDelete
  10. I-am facut si eu de mai multe ori si uneori mi se topea si mie zaharul. Biscuitii din poza au fost norocosi, si-au pastrat zaharul, probabil am pus mai mult la inceput. Puteti sa ii pudrati, sau lasa asa, nu schimba foarte tare gustul:)

    ReplyDelete