CARTE DE RETETE

July 20, 2010

Briose cu bacon


Ingrediente:
Aluat:
3 oua
200g faina
100g unt
100g smantana
Jumatate plic praf de copt

Umplutura:
100g bacon
1 ceapa
100g boabe mazare
1 ardei gras
50g unt
Sare, piper, coriandru

Mod de pregatire:
Tocam baconul cubulete. Ardeiul si ceapa le tocam si mazarea o fierbem 20 de minute.

Incingem untul intr-o craticioara, punem ceapa, ardeiul, baconul si mazarea fiarta, presaram sare si lasam pe foc mic 5 minute. Adaugam celelalte mirodenii.
Frecam untul cu galbenusurile, smantana si sarea. Adaugam albusurile batute spuma, amestecam si punem faina amestecata cu praful de copt.

In aluat punem umplutura, amestecam prin rasturnare si o turnam in forme de briose unse cu unt si tapetate cu hartie de copt.

Coacem 30 de  minute la foc moderat.

July 2, 2010

Tarta de zmeura refacuta


Am refacut tarta de zmeura, un adevarat deliciu pe care il recomand tuturor!