CARTE DE RETETE

May 30, 2009

Bavareza cu capsune



Ingrediente:
6 galbenusuri
500 ml lapte
175 gr zahar
4 pliculete gelatina
250 ml frisca batuta
1 kg capsuni

Eu am pus si un blat de piscoturi inmuiate in zeama de lamaie indulcita.

Mod de pregatire:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Se adauga laptele si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa putin.

Separat se dizolva gelatina in apa rece 10 minute apoi se incalzeste la microunde sau pe baie de aburi, atentie sa nu fiarba (sarumana Aduluta pentru ajutor).

Se adauga in amestecul de oua dupa ce s-a mai racit un pic.

Se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza 700 gr de capsuni.

Se amesteca cu galbenusurile, apoi se adauga frisca si se amesteca incet.
Se inmoaie piscoturile in zeama de lamaie indulcita si se asaza in forma rotunda.
Se pune jumatate din compozitie peste piscoturi, apoi se adauga capsunile intregi.
Se pune restul de crema si se baga la frigider cel putin 4 ore sau peste noapte, recomandat.
Se decoreaza cu capsuni sau cu ce doriti.

Multumesc Amaliei pentru reteta.


Premiu

Multumesc Iuliei, o bucatareasa desavarsita, pentru acest premiu:)

Il acord si eu Adulutei si Amaliei carora le multumesc pentru retete:)

May 21, 2009

Salata in straturi


Am refacut salata in straturi, de data aceasta cu poze pas cu pas. Un deliciu!
Da-ti click pe poza pentru a va trimite la reteta.

May 20, 2009

Tort diplomat


Multumesc Aduluta pentru reteta!
Ingrediente:
Piscoturi
250g zahar
1/2 cana lapte
3 oua mari
500ml frisca lichida
4 plicuri zahar vanilat
Fructe exotice
Compot
2 plicuri de gelatina

Mod de pregatire:
Se pun intr-un vas ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se bat pana se dizolva zaharul, apoi se adauga laptele.
Compozitia se pune intr-un vas pe bain-marie si se amesteca pana incepe sa se ingroase.

Intre timp, gelatina se pune intr-un castron cu apa rece 10 minute sa se inmoaie.
Se pregateste tortiera. Se pun piscoturile insiropate in compotul fructelor.
Frisca lichida se bate bine.
Se pune gelatina pe bain-marie pana se dizolva toata, dar nu trebuie fiarta. Sau se dizolva la microunde cateva secunde.
Gelatina calda se amesteca cu compozitia calduta, apoi se amesteca totul cu frisca, amestecand de jos in sus.

Se toarna jumatate din compozitie peste blatul insiropat.
Se adauga fructele si apoi ce-a de-a doua compozitie.
Se da la frigider minim 4 ore.

Se decoreaza. Eu am pus capsuni si ananas, kiwi pe margini si am pus deasupra jeleu.


Si in sectiune:




May 5, 2009

Tort Winter cu Portocale



Multumesc Gabrielei pentru aceasta reteta :)

Ingrediente bezea: 4 albusuri
150g zahar pudra
30g zeama lamaie
Nuci
Alune de padure

Se bat albusurile spuma cu zaharul si zeama de lamaie.

Spuma rezultata se asaza intr-o forma de tort de 26cm diametru, tapetata cu hartie de copt.


Se presara deasupra nucile si alunele si se coace 3 ore si jumatate la 100 grade C.

Blatul trebuie sa se usuce nu sa se rumeneasca, numai ca al meu nu a iesit pentru ca nu am avut cuptor cu reglaj, desi am pus o lingura de lemn in usa cuptorului sa stea intredeschisa. Data viitoare;)

Ingrediente pentru doua blaturi subtiri de aluat:
2 oua
2 albusuri
140g zahar
100ml suc proaspat de portocale
100ml ulei
160g faina
2 lingurite praf de copt

Se bat ouale cu abusurile si cu zaharul pana fac basicute.

Apoi se adauga sucul de portocale, uleiul si faina, amestecata in prealabil cu praful de copt.
Jumatate din compozitie se toarna intr-o forma de tort de 26cm, tapetata cu hartie de copt.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180g, timp de 10 minute.

Se scoate blatul din cuptor si se desface de forma, se desprinde hartia de pe fund si se lasa la racit.
La fel se coace si al doilea blat.

Ingrediente Mousse de ciocolata:
300ml frisca lichida
250g ciocolata cu lapte
5g gelatina praf

Se incalzeste jumatate din cantitatea de frisca, se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste, insa fara a fierbe.
Se lasa putin timp sa se raceasca apoi se adauga gelatina, inmuiata in prealabil.
Dupa ce se raceste, se amesteca cu cealalta jumatate de cantitate de frisca, batuta.

Se pune primul blat in cercul de tort, se asaza crema de ciocolata apoi al doilea blat. Se scoate cercul si se da la rece.

Ingrediente pentru crema de portocale:
250ml frisca lichida
40g zahar pudra
1 plic intaritor de frisca
250g mascarpone
30g zahar tos
50ml suc portocale
20ml suc lamaie
1 plic gelatina
Pulpa de la 2 portocale mari

Frisca se bate bine cu zaharul pudra si praful intaritor.

Mascarpone se freaca cu zaharul pana aceasta se topeste.

Se amesteca cele doua compozitii.

Se adauga portocalele curatate.
Se inmoaie gelatina si se amesteca pe foc cu zeama de portocale si lamaie. Se raceste si se adauga in crema de portocale.
Se pune crema peste blat si se imbraca marginea blatului in crema. Mie nu prea mi-a iesit crema asa tare si arata ca o minge dar am dres-o pana la sfarsit;))

Se lasa 2 ore in frigider.
Se pune blatul de bezea si se orneaza cu frisca.
Si o poza in sectiune:

Tort tiramisu cu capsuni decorat cu kiwi


Am refacut tortul tiramisu cu capsuni, dar de data asta am decorat cu kiwi, super excelent!