CARTE DE RETETE
▼
April 20, 2009
Rulada de spanac cu branza si ardei
Ingrediente:
300g spanac fiert
2 oua
3-4 linguri cu faina
250g branza
1 ardei gras rosu
Sare, piper
Praf de copt
Mod de pregatire:
Spanacul se mixeaza la robot pana se marunteste bine, se adauga ouale, sare si piper dupa gust.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la spanac, amestecandu-se pana se obtine o pasta.
Intr-o tava cu hartie de copt se rastoarna spanacul si se da la cuptor pana se coace.
Cand este gata se scoate din tava, se ruleaza in hartia de copt si se lasa sa se raceasca.
Se prepara umplutura din branza telemea, care se faramiteaza bine, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga ardeiul rosu taiat cubulete. Crema de branza trebuie sa aiba o consistenta tare. Se da la frigider cel putin 30 de minute.
Umplem apoi rulada cu branza, o rulam si o tinem la frigide pana la servire, cand se taie felii.
April 10, 2009
Salata Poienita cu ciuperci
Ingrediente:
500 gr ciuperci
80 ml otet de mere
120 ml ulei
4 frunze dafin
10 boabe piper
3 catei de usturoi
1 lingurita de sare
500 gr piept pui
2 fire ceapa verde
1 legatura patrunjel
3 cartofi mai mari
300g mazare
4 oua fierte
100 gr cascaval
80g smantana
2 morcovi fierti
Mod de pregatire:
Se marineaza ciupercile astfel: cateii de usturoi pisati, otetul de mere, uleiul, lingurita de sare, boabele de piper si frunzele de dafin, impreuna cu ciupercile se pun intr-o cratita acoperita si se lasa sa dea in clocot, dupa care se da focul mic si se lasa inca 5 minute la fiert.
Apoi se pune folie intr-o forma si se aseaza ciupercile una langa alta, cu codita in sus. Cartofii, morcovii si mazarea, carnea si ouale se fierb.
Se dau pe razatoare legumele si ouale, se pun separat.
Peste ciuperci se aseaza ceapa verde si patrunjelul tocate, apoi se pun cartofii rasi, care se indeasa cu mana.
Deasupra se aseaza mazarea, pe care o presam putin peste cartofi.
Peste radeti cascavalul si turnati smantana.
Urmeaza carnea tocata care in prealabil o amestecati cu ouale fierte si rase.
Ultimul strat e cel de morcovi rasi. Acoperiti totul si lasati 1 ora ca sa se patrunda aromele, la frigider.
Se rastoarna cu grija pe o farfurie.
Se poate orna cu salata verde.
500 gr ciuperci
80 ml otet de mere
120 ml ulei
4 frunze dafin
10 boabe piper
3 catei de usturoi
1 lingurita de sare
500 gr piept pui
2 fire ceapa verde
1 legatura patrunjel
3 cartofi mai mari
300g mazare
4 oua fierte
100 gr cascaval
80g smantana
2 morcovi fierti
Mod de pregatire:
Se marineaza ciupercile astfel: cateii de usturoi pisati, otetul de mere, uleiul, lingurita de sare, boabele de piper si frunzele de dafin, impreuna cu ciupercile se pun intr-o cratita acoperita si se lasa sa dea in clocot, dupa care se da focul mic si se lasa inca 5 minute la fiert.
Apoi se pune folie intr-o forma si se aseaza ciupercile una langa alta, cu codita in sus. Cartofii, morcovii si mazarea, carnea si ouale se fierb.
Se dau pe razatoare legumele si ouale, se pun separat.
Peste ciuperci se aseaza ceapa verde si patrunjelul tocate, apoi se pun cartofii rasi, care se indeasa cu mana.
Deasupra se aseaza mazarea, pe care o presam putin peste cartofi.
Peste radeti cascavalul si turnati smantana.
Urmeaza carnea tocata care in prealabil o amestecati cu ouale fierte si rase.
Ultimul strat e cel de morcovi rasi. Acoperiti totul si lasati 1 ora ca sa se patrunda aromele, la frigider.
Se rastoarna cu grija pe o farfurie.
April 8, 2009
April 4, 2009
April 2, 2009
Buche de Noel cu zmeura
Ingrediente:
4 oua
200g zahar
200g faina
30g unt
30g cacao
100g ciocolata de menaj
1 plic praf de copt
300g zmeura (eu nu am gasit, am luat mure, dar va recomand sa luati zmeura e mai duce)
100g frisca lichida
Din seria de revelion de unde nu am poze din momentul pregatirii:
Mod de preparare:
Frecam ouale cu zaharul. Punem faina cu praful de copt si cacau cernuta. Omogenizam si turnam compozitia in strat subtire, intr-o tava unsa cu unt. Tava nu trebuie sa aiba latimea mai mare de 20cm, altfel foaia ar iesi prea mare si ar trebui sa rulam de mai multe ori.
Coacem 15 minute. Batem frisca. Jumatate din cantitatea de zmeura o transformam in piure (eu nu am avut zmeura si am pus 150g fructe de padure congelate).
Dupa ce s-a racit, intindem un strat de piure de fructe si unul de frisca. Rulam, asezam pe un platou cu imbinatura in jos si lasam la rece 10 minute.
Topim untul pe baie de aburi, punem ciocolata rasa si amestecam pana se topeste. Imbracam rulada cu glazura de ciocolata si ornam cu zmeura.
Jeleu de sampanie cu fructe
Ingrediente:
500g struguri pentru a obtine 300ml suc
300g zahar
100ml sampanie
Gelatina
boabe de struguri
capsune
Din seria Revelion de unde nu am poze din momentul prepararii:
Mod de pregatire:
Zdrobim strugurii pentru a obtine sucul.
Fierbem sucul cu zaharul si sampania, pana se ingroasa ca o peltea. Adaugati gelatina.
Punem boabe de struguri si capsune. Turnam in cupe de sampanie si lasam la rece.
Spuma de ciocolata si vanilie
Ingrediente:
3 oua
150g zahar
150ml lapte
esenta de vanilie
50ml lichior de cirese
100g ciocolata
Ciocolata rasa
Din seria de Revelion.
Mod de pregatire:
Batem albusurile cu 100g zahar. Frecam galbenusurile cu 50g zahar. Turnam laptele si fierbem 10 minute in baie de aburi.
Cand s-a racit punem spuma de albus. Amestecam si impartim in doua. In prima punem ciocolata topita, in a doua esenta de vanilie.
Punem in cupe alternand, iar deasupra turnam lichiorul de cirese si ciocolata rasa, daca dorim.