CARTE DE RETETE

March 30, 2009

Tort Tiramisu cu capsuni



Aceasta reteta am adaptat-o de la Danelutza de pe www.culinar.ro si am combinat-o cu o reteta de pe blogul Diamond plus stilul meu propriu.

Ingrediente:
un pachet de piscoturi
250 g mascarpone
200 ml de frisca lichida+300 ml frisca lichida pentru ornat
un plic cu crema pentru prajituri de ciocolata de la dr. Qetker
150 g de zahar
500 gr de capsuni
o lamiie
2 portocale zemoase
3 kiwi de decor

Mod de preparare:
Punem intr-un vas capsunile taiate feliute, adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale. Le lasam peste noapte, apoi a doua zi scurgem sucul intr-un castronel.

Intr-un vas punem mascarponele cu zaharul si-l frecam bine, sa se topeasca zaharul.

In alt vas, preparam crema de ciocolata, asa cum scrie pe plic, in cazul meu un plic l-am amestecat cu 250 ml lapte si 4 linguri de zahar pudra si l-am mixat, pentru circa un minut. Daca va place mai dulce, puneti cat zahar doriti.

Batem frisca bine cu mixerul si adaugam crema de mascarpone.
Intr-o tava cu peretii detasabili punem intii pe margini piscoturile trecute repede prin sucul de fructe, dupa care asezam un strat de piscoturi apoi un strat de crema de ciocolata, un strat de crema de frisca si adaugam feliute de capsuni.

Punem apoi un alt strat de piscoturi, apoi cremele si restul de capsuni.

La urma decoram cu frisca si kiwi.
Iata si tortul intreg si feliuta. A iesit divin! Nu le am cu decoratul, dar gustul e delicios:)

Si o poza cu mama, in plina degustare:) La multi ani, mama!


Premii de la Diamond

Am primit aceste premii de la DiamondGirl, careia ii multumesc si o astept sa posteze multe dintre minunatiile care ii ies din maini:)

March 26, 2009

Leapsa de la Cristina

Acum am primit o leapsa de la Cristina, mai bine zis, acum am vazut-o, nu stiu ce setari am dat eu dar nu am putut citi comentariile.
Prin urmare, ma ling pe degete dupa:
1. Spaghete cu fructe de mare
2. Tiramisu de fructe de padure.
Yamy!

March 6, 2009

Salata in straturi


Reteta preluata din revista Ioana. Eu am incercat-o de doua ori si este excelenta!
Ingrediente (4 portii):
  • 2 bucati piept de pui (a 150 g)
  • sare
  • 4 oua fierte tare
  • 1 salata
  • 1/4 salata iceberg
  • 4 rosii
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 100 g sunca
  • 150 g iaurt
  • 1 catel de usturoi
  • 50 g branza albastra
  • 100 ml smantana
  • 2 linguri suc de lamaie
  • piper
Preparare:
Fierbeti pieptul de pui in apa cu sare 20-25 de minute, apoi taiati-l bucati si prajiti-l putin in ulei.
Taiati ouale in patru.
Pregatiti salata, taiati-o bucati si taiati rosiile cubulete. Radeti morcovii, taiati taiati-l felii rotunde, iar sunca bucati.
Prajiti dovleceii in putin ulei apoi scoateti pe o servet de bucatarie.
3. Amestecati cu mixerul iaurtul, usturoiul, branza, smantana si sucul de lamaie, apoi condimentati acest amestec.
Asezati totul intr-un castron in straturi (salata, pui, rosii, oua, salata, morcovi, dovlecei, dressing, sunca) si turnati dressingul. Prajiti sunca pana devine crocanta si presarati-o peste salata.
Eventual ornati cu nuci.
Preparare: 40 de minute.
Cca. 590 kcal/portie
Sfatul profesionistului
Aceasta salata, foarte potrivita pentru petreceri, se prepara simplu si ideal ar fi sa o lasati peste noapte sa se patrunda.