Daca ar fi sa fac topul mancarurilor mele preferate, salata de boeuf clar s-ar numara printre primele trei. Cu toate astea, nu am facut-o niciodata pentru ca mi s-a parut mult prea laborios procesul, plus ca salata mamei e absolut divina si as fi ramas dezamagita de rezultatul incercarii mele. Anul acesta insa, sotul meu si-a dorit un Craciun traditional, si ce sarbatoare ar fi fara salata de boeuf? Disperata, am cerut reteta mamei care spunea asa: iei cartofi, morcovi, etc., faci o maioneza, le amesteci pe toate si gata. Reteta "perfecta", mai ales pentru mine, care intru in fibrilatii daca nu am cantitati si pasi exacti. Toate ca toate, dar cand am ajuns la maioneza s-a rupt firul. Nu mai facusem niciodata maioneza pentru ca iarasi, mi se parea o absoluta filosofie cu taiatul, pune oul, ia oul, fiecare casa cu reteta ei. Crezand in miracolele de Craciun, Emily mi-a aratat un video absolut genial si rapid de pregatire a maionezei si iata-ma cu un ranjet larg pe fata dupa prima reusita. Nu va mai spun ca in seara aceea am pregatit la maioneza de incepuse sa imi fie rau de la atata gustat. Iata cum a iesit o salata exact ca a mamei, dupa asteptari de cateva ore bune pentru a fi toate legumele si carnea uscate. Nu mai tin minte exact cantitatile, sunt toate la ochi puse, ce am trecut aici e o dulce amintire:) voi incercati sa puneti toate gramezile la fel, cam asta a fost schema mea. Si a iesit!
CARTE DE RETETE
▼
December 29, 2012
December 28, 2012
Urari
Multumesc pentru ca anul acesta ati fost alaturi de blogul meu si m-ati incurajat sa imi urmez pasiunea de a gati. Imi doresc ca anul viitor sa fie unul plin de cat mai multe retete, proiecte si surprize. Va doresc voua, dragii mei prieteni, un an memorabil!
December 24, 2012
December 20, 2012
Covrigi
Cand am vazut reteta aceasta pe blogul Anei, am regretat ca era noapte si nu aveam toate cele necesare pentru a o face. Mi se facuse asa pofta de covrigi, mai ales ca in Londra nu am vazut covrigi ca in Romania. In sfarsit ieri am facut reteta si singurul impediment este framantatul timp de 10 minute, imi venea sa-mi sun sotul sa vina mai repede si sa se ocupe de treaba asta;)) macar am recuperat lipsa mersului la sala de saptamana asta (raceala, bat-o vina) si tot a fost cu folos:) Aveti grija sa ii scurgeti foarte bine de apa, eu am cam dat-o in bara la capitolul asta si mi s-au cam lipit, dar stiu ca voua o sa va iasa perfecti. Gustul este perfect, exact ca acasa! Multumesc Ana pentru reteta, e geniala!
December 16, 2012
Friptura de porc la cuptor cu cimbru si busuioc si sos de piper
Reteta fripturii este luata de pe blogul Alexandrei, m-a salvat la timp si o voi repeta cu siguranta, este super:) De fapt, ca sa va marturisesc, am facut reteta asta de 3 ori intr-o saptamana, stiu, prea mult colesterol, dar la ce frig e, merge;)) am facut insa alte sosuri de fiecare data, acum va prezint un sos care imi place foarte mult. Am gasit zeci de retete pentru sosul de piper, care mai de care mai interesante, l-am ales pe acesta si sper sa va placa si voua.
December 10, 2012
Stir fry beef with asparagus, red pepper and rice/Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc
Oficial, una dintre cele mai bune retete chinezesti pe care am mancat-o. Reteta am luat-o pe de internet (sa ne traiasca vesnic) si am mai adaugat si scos cateva ingrediente dupa bunul meu plac. Am avut ceva emotii dar asa de tare mi-a placut, incat am mancat si a doua zi din ea, rar fac asta! Pana si sotul meu a fost foarte incantat, desi el nu e mare fan al bucatariei chinezesti. Este plina de arome si se potriveste perfect cu orez. Saptamana asta clar o repet!