I so love baklava. I had some doubts after a failed attempt in making it a few years back. I was wandering in a Turkish store a few days ago and found this filo pastry and decided to use it. Not so happy about my choice though, I think the filo was a bit too dry and it might have used more sauce. Next time I will another brand for sure. All in all a great recipe, don't eat more than 2 pieces if you care for your diet;)
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
A venit si editia de primavara tea party @Emily. Culoarea aleasa a fost albastru, imi place foarte mult, doar ca nu aveam mai nimic sa mearga, am improvizat. Am facut niste acadele de ciocolata foarte dragute. Cand am dat sa le decorez cu un icing albastru, sta si cauta duiurile cu care a venit, au intrat in pamant; le-am cautat in zadar. Evident ca le voi gasi cand nu voi mai avea nevoie de ele.. am abandonat acest proiect pentru alta data. Sper cat de curand, chiar aratau dragut, v-ar fi placut:)
Asadar, reteta de astazi pentru tea party este baclava. Am fost putin in dubii daca merge la asa sarbatoare, dar eu una, as manca orice la un ceai, deci..de ce nu?;)) Am mai facut o reteta de baclava acum cativa ani, nu mi-a iesit sub nici-o forma si mi-a fost frica sa mai incerc. Zilele trecute ma plimbam printr-un magazin turcesc si am vazut foi de placinta speciale pentru baclava. Le-am cumparat curioasa sa vad daca sunt bune. Din pacate, nu mi-au iesit asa cum mi-ar fi placut, erau un pic prea uscate. Data viitoare voi folosi alta natie.
Imi place foarte mult baclava, o bucatica imi este de ajuns atlfel dau in diabet si sunt prea tanara cred;)) Asa bun a fost ca am muscat si din lingurita dupa cum veti vedea in imagini;))