Am fost recent in Franta unde am gustat prima oara aceasta prajitura si mi-a placut foarte tare, drept dovada mirarea mea cand reteta aceasta a fost publicata in editia de luna aceasta Good Food. Normal se foloseste creme patissiere, dar reteta aceasta este posibil mai simpla si utilizeaza frisca. De aceea, pentru toti iubitorii de frisca si ciocolata alba, este tocmai potrivita. Cofetaria Seugnot din Paris a inventat reteta de mille feuille in 1867. De atunci este foarte cunoscuta in Franta si nu numai. In trecut, prajitura era glasata cu fondant alb si pe margini era imbracata cu fulgi de migdale sau fasii de clatite crocante. Reteta de mai jos ii apartine lui Gordon Ramsay, unul dintre bucatarii mei preferati.
CARTE DE RETETE
▼
May 12, 2011
May 6, 2011
Spaghete cu pipote de pui
De fiecare data cand ma intorc in Romania, tanjesc dupa trei preparate culinare: sarmale, ficatei de pui si paste cu pipote. In Anglia nu reusesc sa gasesc ingrediente de calitate pentru a pregati aceste delicioase, traditionale preparate. Pipota de pui este subapreciata, in ciuda valorilor nutritive pe care le are: o sursa buna de proteine, vitamina B12, fier, fosfor si zinc. Sper sa va placa reteta!
May 3, 2011
Briose cu banane si ciocolata a la Violeta's
Anul trecut am participat la un atelier de bucatarie la unul dintre bistrourile mele preferate, Violeta's Vintage Kitchen, unde am invatat sa facem briose si biscuiti. Mi-a placut tare mult, am avut sansa sa invat si cateva secrete pe care le impartasesc cu voi. Si nu doar atat, mi-au iesit niste briose foarte foarte pufoase si aromate.