CARTE DE RETETE

April 27, 2011

Penne cu creveti si scoici trase in vin

Aveam ceva fructe de mare in frigider si chiar nu stiam ce sa fac cu ele. L-am intrebat pe Jamie Oliver dar era in lipsa de inspiratie si atunci am zis ca trebuie sa imi vina vreo idee in fata cratitei. La inceput am avut ceva emotii dar au trecut pe masura ce mirosul imbietor m-a asigurat ca sunt pe drumul cel bun. In 10 minute totul era gata si in mai putin de 2, farfuria s-a golit. Prin urmare, daca sunteti fan fructe de mare si ati incercat toate combinatiile de prin carti, aceasta reteta poate fi luata ca pe ceva nou:)

April 26, 2011

Varza acra cu costita




Aveam pofta de cateva zile de varza acra la cuptor si mi-am adus aminte de reteta asta asa ca i-am dat curs. A imbiat toata bucataria cu un miros atat de aromat, mi-a adus aminte de copilarie:)

Ciorba de legume ardeleneasca

Dupa atata carne, am zis ca trebuie incercat ceva vegetarian si am incercat aceasta ciorba ardeleneasca descoperita in revista Libertatea pentru femei-retete. Foarte gustoasa, satioasa si hranitoare.

April 24, 2011

Bavareza cu zmeura

De departe desertul preferat al sotului meu! De data aceasta am incercat varianta cu zmeura, in locul capsunelor si pe langa aroma mult mai intensa, are un gust deosebit si un look total apetisant. O prajitura fresh, putin acrisoara, perfecta pentru zile calduroase.

April 19, 2011

Ciorba taraneasca

Am dat peste reteta aceasta din pura intamplare pe blogul Ioanei si m-a incantat de la prima vedere. Am zis ca o pastrez pentru intoarcerea in Londra si am facut-o la doar cateva ore dupa ce am sosit de la aeroport. Este absolut fabuloasa, are o aroma imbietoare, ca la mama acasa, leusteanul si varza fac legea in farfurie. Parca as pregati-o zilnic, daca nu as fi atat de dornica de a incerca ceva nou. In concluzie, faceti-va timp pentru a pregati aceasta ciorba!

April 9, 2011

Paste amore

 
Saptamana trecuta am fost in Venetia pentru doua zile, unde m-am delectat cu cele mai bune paste pe care le-am mancat vreodata. Atat de simple, dar atat de memorabile! Am venit acasa cu pungi de paste, printre care si acestea pe care vi le prezint acum. Sunt din grau si rosii seci, in forma de inimoara, mai mare dragul sa le privesti.  Sosul cu pui este o adaptare a sosului Aurora dintr-o carte facuta cadou de draga mea Andreea, careia ii multumesc inca o data;)