CARTE DE RETETE
▼
May 10, 2010
Trifle cu capsuni si piersici
Ingrediente:
250g mascarpone
50g zahar tos
O lingurita esenta vanilie
100ml smantana groasa
200ml frisca
3 felii piersici din compot
Sucul unei portocale
5 briose de ciocolata
600g capsuni
Mod de pregatire:
Se bate mascarpone cu zahar si vanilie. Se bate frisca apoi se amesteca cu mascarpone si smantana.
Se taie capsunile si piersicile si se pune intr-un castron cu sucul de portocale.
Se taie briosele in 4 sferturi. Se asaza un strat de briose intr-un bol, apoi fructe stropite cu sucul de la compot si jumatate de crema.
Se repeta actiunea si la sfarsit se decoreaza cu fructe.
May 8, 2010
Punch de piersici
Ingrediente:
4 linguri zahar tos
Coaja si sucul de la o lamaie si jumatate
75 ml vin rose
150 ml lichior de piersici
O piersica feliata
O jumatate de lamaie feliata
Un litru apa tonica
Cuburi de gheata
Mod de pregatire:
Se incalzeste zaharul si coaja de lamaie in 100 ml apa pana se dizolva. Se lasa la racorit apoi se toarna intr-o carafa si se adauga vinul, sucul de lamaie si lichiorul.
Inainte de a servi, se adauga gheata din belsug si fructe si se acopera cu apa tonica.