CARTE DE RETETE

November 25, 2009

Salau la cuptor



Ingrediente:
1 salau
2 cepe
2 catei de usturoi
1 pahar vin alb
3 linguri ulei
2 foi dafin
5 boabe de piper negru
1 lingura bulion
Sare

Mod de pregatire:
Se curata pestele si se sareaza in interior si pe afara, se unge cu ulei, apoi se pune intr-o tava. Se adauga ceapa taiata subtire, usturoiul, foile de dafin, piperul, bulionul, sare si ulei, apoi se toarna vinul. Se pune la cuptor si se lasa o ora jumatate. Se mai verifica din cand in cand, iar daca scade sosul, se mai adauga putin vin si se stropeste des pestele cu sosul din tava.
Se poate servi cu musaca de cartofi cu ciuperci.

November 16, 2009

Crap la cuptor


Ingrediente:
1 crap curatat, fara cap
6 ciuperci mari curatate si taiate in 4
2 rosii feliate fara seminte
6 cartofi taiati cubulete
4 catei usturoi pisati
Ulei masline
Vin alb
Busuioc
Rozmarin
Sare
Piper

Multumesc colegului meu Vali pentru sfaturi! Si il invit la o portie virtuala;))

Mod de pregatire:
Puneti cartofii intr-o tava, unsi cu ulei si sare.
Din 3 linguri de ulei de masline, sare, piper, busuioc si rozmarin, impreuna cu usturoiul pisat formati o pasta.

Crestati pestele pe ambele parti si introduceti pasta. Daca mai ramane sos, ungeti tot pestele cu acel amestec.
Asezati crapul pe cartofi, adaugati rosiile si ciupercile, turnati putin ulei, sare si o cana de vin.

Puneti totul la cuptor. Verificati sa nu ramana fara zeama si mai adaugati vin cand este nevoie.
Lasati 1 ora jumatate, daca este un crap mai mare, al meu a avut 1 kg jumatate. Decorati cu marar la servire si serviti cu lamaie.