Prima oara cand pregatesc sarmale, asta pentru ca dintotdeauna mi-a fost frica sa fac sarmale, clatite, salata de boef si ciorbe. Poate pentru ca mama le face asa de bine incat niciodata nu as putea-o intrece, darmite sa le fac macar pe jumatate ca ea. Dar de data asta, am incercat sa imi dobor frica impreuna cu Lizi, cumnata mea. Ne-am suflecat mainile si am trecut la treaba. Tin sa va amintesc ca dureaza destul de mult sa le pregatiti dar merita. Aveti grija sa nu puneti mai mult ulei decat este necesar. Noi am lucrat cu material din Anglia, nu foarte bun de altfel, de aceea va recomand sa alegeti cu grija ingredientele, cat se poate de romanesti daca aveti posibilitatea;)
Reteta o am de la Mihaela Pavel, una dintre bucataresele pe care le admir si ii multumesc pentru ca m-a invatat multe secrete:) Se spune ca cele mai bune sarmale sunt cele pe care le mancati a doua zi dupa ce le-ati dat la frigider si asa este. Am mancat azi o portie impreuna cu familia si au fost tare bune:) Evident ca vreau sa le incerc si acasa, unde mama le face cel mai bine si promit ca ma voi uita (si nu numai) la toti pasii sa imi iasa macar pe jumatate ca ale ei:)