Una dintre salatele pe care le puteti pregati chiar ca fel principal pentru ca este foarte satioasa. Imi place in mod deosebit aceasta salata poate pentru ca am pregatit-o prima oara anul trecut cu un grup de prieteni si eram atat de infometati incat am devorat-o intr-un minut, minunandu-ne de cat de buna era. O salata care produce amintiri deosebite si o explozie de arome, trebuie sa o incercati!
CARTE DE RETETE
▼
June 30, 2011
June 29, 2011
Pulpe de pui in unt cu sos de lamaie
Cartofi Dauphinoise
O garnitura deosebita si extrem de simplu de pregatit, potrivita cu orice tip de friptura sau o puteti savura ca fel principal, langa o salata de vara.
June 28, 2011
Aripioare picante cu sos de branza albastra
June 25, 2011
Somon la gratar cu chilli, sos de smantana si fasole verde
Puteti incerca si cu garnitura de orez cu lamaie si menta sau cartofi natur.
June 22, 2011
Smoothie cu cirese, pere si menta

Un mod inteligent de a pregati ceva delicios, rece, rapid si pe deasupra foarte sanatos. Face parte din categoria provocarii Antoninei:) Aveti grija sa folositi pere foarte foarte coapte, zemoase, sa iasa tot sucul din ele, nu folositi coaja, ii va da un gust si o aroma super.
Clatite cu cirese si sos de ciocolata
Provocarea lunii iunie in blogosfera a fost combinatia cirese-menta. O puteti vedea aici mult mai frumos si mai colorat, pe blogul Antoninei, unde puteti participa si voi cu retete minunate:) Recunosc ca nu m-am gandit foarte tare la ce as putea sa fac, am cautat ceva retete si aveam pofta de clatite desi am fobie de prepararea lor. Stiu, suna ciudat, dar mi-e tot timpul frica sa nu mi se arda, sa nu mi se imprastie prin tava si sa nu se mai gaseasca molecula cu molecula. E a doua oara cand le incerc si data asta le-am umplut cu crema de ciocolata facuta in casa si sos de cirese. Le-am decorat cu menta, pentru ca nu ii gaseam un rol mai potrivit. Enjoy!
Piept de pui cu cartofi la cuptor
June 17, 2011
Cartofi cu Cheddar si ceapa verde
Unul dintre felurile care intra la categoria "de repetat". Cartofii mei preferati, absoluti salvati de banalitate de acest sos minunat de smantana lichida! Prima data cand i-am facut nu am citit corect ingredientele si in loc de creme fresh am pus whipped cream, dar a iesit o minunatie! As fi pus si de data aceasta daca as fi avut, dar single cream merge foarte bine sau smantana lichida care se gaseste in Romania. Este foarte potrivit ca fel principal la masa de seara. Sau oricand doriti;)
June 15, 2011
Prajitura cu caise
Un adevarat deliciu, racoros, de vara! Initial nu mi-a inspirat prea mare incredere aceasta reteta, desi GoodFood este prietenul meu de toata ziua, dar mi s-a parut un pic ciudat aluatul. Bine ca nu m-am intors din drum si am continuat pana la sfarsitul retetei, astfel am avut la masa un desert foarte foarte pufos, acrisor, potrivit in combinatie cu fistic. Inghetata nu am avut, dar sigur ar fi mers. Data viitoare, curand!
June 14, 2011
Spaghete gratinate cu spanac si carnati

Preferatele cumnatului meu, Paul, care nu mai reusea sa scoata vreo vorba de la atata infulecat. Recunosc ca am avut ceva indoieli inainte sa le fac, nu imi imaginam ce savoare vor da carnatii spaghetelor, in combinatie cu spanacul dar ma bucur ca mi-am depasit temerile si am pregatit acest fel la cina. Sosul alb innobileaza aceste paste, aveti grija insa sa amestecati permanent in el si sa fie atat de gros cat sa il puteti turna peste paste.
June 13, 2011
Fasole verde cu pui
Este vara, iar acest fel de mancare este bine venit, mai ales ca avem de unde alege fasole verde, din piete sau supermarketuri. Trebuie sa aveti insa rabdare, pentru ca daca nimeriti fasole cum a luat sotul meu, adica mai dura, fierbe in cel putin o ora jumatate. Aici se vede ca nu este fasole din Romania.. Aroma de usturoi si rosii fac casa buna cu pieptul de pui, un fel nepretentios, pentru o seara petrecuta in familie. Reteta am luat-o de aici.
June 12, 2011
Clafoutis cu capsune si zmeura
Desertul acesta vine ca o racorire intr-o zi calduroasa de vara. Ce-i drept, astazi am stat cu geaca pe mine, desi e iunie, dar pentru alte zile e tocmai potrivit. Si nu numai. Un desert nepretentios, foarte usor de pregatit, plin de fructe. Originar din regiunea Limousin, din mijlocul Frantei, desertul se face in mod regulat cu cirese, dar se poate adapta la o paleta intreaga de fructe, in special acum cand avem de unde alege. Unii mai putin ca altii.. Se serveste direct din tava, de obicei singur sau cu inghetata de vanilie, fructe sau frisca. Reteta am gasit-o aici.
June 11, 2011
Biscuiti Macarons cu ciocolata - metoda frantuzeasca
Macarons sunt mici dive intre petit fours.
Cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat vreodata, garantat. Nu doar ca se topesc in gura, dar sunt relativ simplu de facut, daca aveti rabdare sa ii pregatiti si aveti ingrediente de calitate, plus un cuptor care sa pastreze temperatura constanta.
Daca nu gasiti pudra de migdale, cumparati-le la punga si le dati prin masina de macinat cafeaua, ideea este sa iasa o pudra fina precum faina. La inceput vi se vor parea relativ tari, dar dupa ce vor sta inchisi peste noapte, vor deveni atat de pufosi si aromati.
Pot spune ca sunt obsedata de acesti biscuiti, drept dovada, anul acesta cand am fost in Franta am incercat macarons din cel putin 3 bulangerii si cele mai bune mi s-au parut cele de la Mont Saint Michel. Cand am ajuns acasa, am gasit pe youtube un chef patissere Albarock care, pe langa alte minunatii, avea si o reteta pentru macarons. In sfarsit, mi-a iesit forma lor speciala, de asta sunt cea mai incantata. Apoi, crema de ciocolata este cea mai buna pe care am mancat-o vreodata, asta si datorita ciocolatii de buna calitate, Prestat, favorita mea. Le-am lasat la adapost, iar a doua zi cand le-am testat, a fost cea mai frumoasa surpriza si revelatie posibila: aveau un gust absolut divin, in sfarsit, dupa atatea incercari, am reusit sa obtin acelasi gust ca cel din Franta. Vi-i recomand din suflet, sunt absolut biscuitii mei preferati! Secretul e sa ii faceti cu dragoste;)
Mai multe detalii si trucuri despre macarons gasiti in revista aceasta.
June 10, 2011
Ardei umpluti
Una dintre mancarurile mele preferate, care clar imi aduc aminte de copilarie imediat ce aroma inunda toata bucataria, de nici nu as mai da drumul la hota. Cel mai mult imi place ardeiul, desi stiu ca multi obisnuiesc sa il dea la o parte, ceea ce e interzis, sunt o multime de vitamine acolo. Incercati in combinatie cu multa verdeata si smantana, este nemaipomenit!
June 9, 2011
Ciorba cu carne afumata de porc
O ciorba tocmai potrivita pentru vremea urata din Londra, chiar daca e iunie. Inca un avantaj este ca ma duce cu gandul la ciorbele mamei...
June 8, 2011
Spaghete carbonara cu ciuperci
Sotul meu adora aceste paste. De fapt, doar pastele carbonara, restul nu il prea atrage. Secretul consta in sosul pregatit dinainte si pus dupa ce ati luat pastele de pe foc. Se mananca atunci, fierbinti, altfel isi pierd aroma. Sunt o bunatate!