May 7, 2009

Tort Padurea Neagra



Multumesc Laurei pentru reteta.
Ingrediente blat:
200g faina
250g zahar
70g cacao
450g lapte
35g ulei
1 praf copt

Ingrediente umplutura:
400g frisca
Visine din compot sau dulceata

Mod de pregatire:
Se amesteca faina cu praful de copt, se adauga zaharul, cacaoa,
dupa care se toarna laptele si uleiul treptat.

Consistenta va fi foarte lichida. Se toarna intr-o forma de 24-26 cm, tapetata cu unt si faina.
Se baga la cuptorul preincalzit la 160grade pentru 45-50 minute.
Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua.
Pe prima foaie se pune dulceata de visine sau compot si se umezeste un pic blatul.
Se adauga 300g frisca batuta
si se inchide tortul cu a doua foaie care se umezeste cu compot sau dulceata si se orneaza cu frisca ramasa si visine.


5 comments:

  1. fata, ce pofta mi-ai facut! ne torturezi un pic in ultima vreme! :D

    ReplyDelete
  2. te-am premiat! vino degraba de le ridica! :D

    ReplyDelete
  3. a fost suuuper buuuuuuun mai vreau :D pacat ca numai puteam sa mananca si tortu alalat :(

    ReplyDelete
  4. Dar tu cand ai mancat? Si care alt tort?:)

    ReplyDelete
  5. liviu, tu esti mama?? serios ca m-am gandit care liviu a venit la mine sa manance si am uitat de tine:)))) da, si celalalt era foarte bun, mai bun chiar:))

    ReplyDelete